onsdag 3 september 2014

Om jag dör.

Då det finns saker som Vita arkivet vet jag att jag inte är ensam om att fundera över vad som ska ske den dag jag inte längre finns med i detta livet. Då jag är rätt bestämd över hur jag vill ha det och inte, kom jag fram till att jag lägger in det här så finns det kvar för all framtid då jag inte är intresserad av att gå in och göra det på begravningsbyrån innan jag ens hunnit fylla trettiofem år.

Mitt första krav om jag skulle dö är att jag måste börja lukta innan jag kremeras. Har sett alldeles för mycket skräckfilmer och annat på teve för att gå med på någonting innan dess. Jag vill varken bli bränd eller begravd levande.

svt.se
Vem som ska ha huvudansvaret för att allt fungerar eller inte bryr jag mig inte om men jag vill ha vissa saker på ett visst sätt. Jag vill absolut inte ha dit folk som aldrig någonsin skulle bry sig om mig eller min familj nu. Hyckleri är något jag avskyr. Jag vill inte ha några tal om mig och ska det vara det ska de vara ärliga. Inget skitsnack om att jag var på ett visst sätt för jag vet själv att jag är envis som en åsna och aldrig någonsin ger mig när jag har fått för mig något.

Då jag är delvis kristen vill jag att begravningen ska vara i kyrkan och då helst i Mjällbys som jag tycker är ljus och fin. Jag vill inte att någon ska vara "tråkigt" klädd med dystra färger utan det ska vara så mycket färg det bara går. Jag vill ha en liten bukett med röda rosor och vita fresior alternativt liljekonvaljer om det går. Absolut inga fler blommor för jag vill inte att någon lägger pengar på något så onödigt. Vill någon ändå lägga pengar får de skänka det till Läkare utan gränser, UNHCR eller något liknande som inte profeterar på vad som skänks. Köp helst något på Unicefs sida som hjälper barn i andra utsatta länder.

Jag vill inte ha någon kista och jag bryr mig inte vad jag har på mig. Bränn mig naken och plantera något fint träd med askan sen. Kista är något av det absolut mest meningslösa jag kan tänka mig och finns det en tillräckligt stor låda så lägg mig i den eller hyr kistan. Var/hur/om jag ska ligga någonstans får familjen göra som den vill.
Jag vill dock ha tre låtar spelade och det är Händels Lascia ch'io pianga, Winnerbäcks Kom ihåg mig och avslutningsvis vill jag att Just a closer walk with thee avslutar innan alla åker någonstans och har en fest för mig. Töm baren hemma och drick upp alltihop. Se till att det blir en fest som ingen kommer glömma och minns sedan de bra stunderna för jag kommer ha det bra där jag befinner mig. Alla som har betytt något för mig i detta livet kommer dyka upp även i nästa och den tiden är med all sannolikhet längre för er än mig.

http://www.fonus.se/uploads/media/VA_Blankett_2013_31maj.pdf