söndag 21 september 2014

Lika för alla?

Fi och vänstern, främst, för fram feminismen. Den är så viktig.
Jag tycker det är meningslöst ord som jag aldrig skulle ta i min mun och kalla mig själv.
Jämställdhet är desto viktigare för mig, och det gäller inom allt och för alla.

bossip.com
Artikeln nedan beskriver hur en man fängslats och fått ett långt fängelsestraff på grund av att han drack Baileys. Det anses nämligen vara en kvinnodryck och då bör han vara homosexuell om han anser det vara gott. Min gissning är att många män i världen skulle låsas in om det var premisserna.
Kamerun är ett land som har förbjudit två av samma kön att ha sex med varandra. Staten går alltså in och bestämmer över människors privatliv. För mig är det fruktansvärt.

I Sverige pratar vi om jämställdhet och feminism när vi redan idag är ett av, om vi inte är i topp, världens mest jämställda länder. Vi gör oftast ingen skillnad på män och kvinnor och de som behandlar människor olika utifrån ålder, kön eller etnicitet blir färre.
I Sverige är det ok att vara vem man vill.

Jag personligen kunde inte brytt mig mindre om vad andra människor har på sig eller gör. Alla får stå för sig själv och skämmas för sig själv. Jag gör det för mig, inga andra.
I Sverige jagas det om hur lika det ska vara när det redan är det men de som engagerar sig för de i andra länder som har det svårt är få. På sin höjd någon som målar sina naglar under en sporttävling. Tänk istället om de som lägger så mycket energi på att påpeka hur mycket bättre vi måste bli, engagerat sig med och för dessa människor i länder som har så fruktansvärda regler som Kamerun.

För mig innebär jämställdhet inte att kvinnan ska stå över alla andra utan att vi, inom alla områden, ska bli lika behandlade oavsett vem, vad eller vilka vi är.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/drack-baileys-domdes-for-homosexualitet