torsdag 15 december 2016

Äntligen!

Mannen talar inte svenska. Han är 19-26 år, knappt 170 cm lång. Ljusbrun hy, mörkt krulligt hår, skäggstubb, stora öron och hängande ögonlock.
Polisen har börjat tala klarspråk och vad händer då?

Jo, då kommer någon smart professor och säger att det inte är bra att gå ut med såhär tydliga signalement då det kan skapa spänningar i samhället.
Skapades inte de på grund av våldtäkterna?
sydsvenskan.se

För det är just det.
Det gäller inte en våldtäkt utan 33 stycken.
Åtta av offren är barn och signalementet är lämnat utav en av dessa.
Jag kan till viss del se att det blir jobbigt men då polisen säger att de har fått tips som kan leda utredningen framåt på grund av denna beskrivning så tycker jag att det är bra.

Samtidigt bör det vara så att några av sakerna vittnet påstår är sanna med all sannolikhet är det. Utöver det så är barn ärligare än vuxna och säger med all sannolikhet det de sett utan tanke på vad de säger. Det stämmer såklart inte på alla men på några.

I våras var det en pojke uppe i Sverige som hade blivit antastad av en man på cykel och då detta kändes brådskande gick polisen där ut med ett signalement.
De sökte en man, men röd jacka och en keps med text på.
Fantastiskt!
Tror någon att de fångade honom?
Nej, med all sannolikhet inte.

Tror någon att polisen kan fånga någon med detta signalement?
Förmodligen!

Vi som land måste sluta mesa och se skillnaderna på att vara en rasist och se sanningen.
Det är en sak att inte tycka om människor från ett speciellt ställe men en annan att påstå att alla svenska män tafsar. Varför ens påstå något sådant för att skydda några män som har fel beteende? Tror någon att det kommer leda till att deras beteende förändras till det bättre?

Jag är mycket positiv till att polisen blir mer öppen och jag ser fram emot den dag, även om jag egentligen inte borde göra det på grund av sakens natur, då det hänger planscher offentligt med bild och namn på alla dömda sexförbrytare som finns i närheten. Så gjorde Spanien förr och jag ser fram emot att vi ska kunna göra så för att alla ska slippa ta skyllen för något de aldrig skulle ha gjort.

Heja polisen!

http://www.sydsvenskan.se/2016-12-14/polisen-desperat-efter-vag-av-valdtakter