lördag 24 december 2016

Hög på livet.

Ibland känns det som om livet inte alltid är som man hade tänkt det och ibland precis tvärtom. Sanningen hamnar väl oftast någonstans mitt i.

Jag har för det mesta alltid trivts med allt jag har gjort och valt att se saker som något positivt. Det finns en mening med den minsta småsak och med åren känns det som om vanan många gånger kommer in. Jag såg för länge sedan ett ordspråk som sa att "Lyckan kommer inte, den väljer man" och sedan dess har jag tänkt att det ska vara min devis.

Jag väljer att vara lycklig och jag är det.
Jag älskar min familj över allt annat och jag kommer så länge jag lever aldrig klaga på barnen. Varför skulle jag klaga på något som vi har fått kämpa så mycket för att få?
De valde inte livet utan det valde vi åt dem och med det blev meningen med våra att se till att de alltid kommer att ha det bra. Vi finns till för dem.

Jag är frisk men har inte alltid varit det. Varför ska jag då gnälla över småsaker?
Jag har just nu ett jack i benet, en ständigt värkande tumme och hälar som spricker men det kunde varit värre. Jag kunde ha haft cancer i hela kroppen eller ännu sämre, någon av barnen kunde haft det men vi är vad vi vet friska förutom de ständiga förkylningarna och hostattackerna som hör till denna årstid.

Jag älskar denna lilla by vi bor i. Hällevik är mitt centrum på jorden och trots alla resor jag har gjort som yngre är det bara detta lilla ställe som heter Listerlandet som intresserar mig. Hade bara högskolan legat här så hade jag aldrig behövt lämna den socken jag tillhör. Vi har en jättefin mataffär och en fantastisk skola. Hanö ligger ett stenkast härifrån och vi har vita stränder, gröna skogar och ett stort hav. Årstidernas skiftningar här är otroliga och hösten, när den slår ut i blom på Stibyberget, är något ingen skulle vilja missa. Att stå vid utsikten och se alla de färger som förknippas med just hösten kunde fått varenda konstnär hit.
På våren trängs blåsippor och vitsippor som ett hav.
Jag har inget intresse av att resa någonstans när Sverige är så fint som det är. Blekinge och Skåne har så många vackra platser att besöka om man vill röra på sig.

Jag älskar mitt arbete!
Jag har den bästa arbetsplatsen i hela Sverige och jag anser att jag kan uttala mig efter alla de olika arbetsplatser jag har haft genom åren. Jag har varit på cirka femton skolor och jobbat men Havelidens skola är helt klart bäst. Jag älskar mina arbetskamrater och eleverna är underbara.
Jag älskar det faktum att musiken tar en så stor plats både i skolan och på fritiden för just musiken är något som jag alltid levt med.
Jag älskar musik i alla de former!

Jag älskar att plugga och det enda problemet är att kurserna det finns att läsa börjar ta slut. Nya utmaningar väntar i januari då jag börjar plugga på högskolan i Trollhättan men favoriten kommer alltid vara Kristianstad som är så nära och så behändig för att slippa vara hemifrån så mycket.

Tiden räcker inte alltid till allt jag vill göra men det blir då prioriteringar. Tids nog kommer tiden räcka till det också och prioriteringarna gör att barnen alltid kommer först. Gör jag avkall på det kommer jag inte kunna leva med mig själv. Vännerna hinner jag knappt med heller men jag vet att de alltid finns där om det skulle behövas, och tvärtom.

Julen. Julen är jag personligen inte så glad i men det finns inget som kan väga upp den lycka man kan se i barnens ögon. Lyckan och förväntan. Idag kommer det vara kaos för det brukar vara det ord som ligger närmst till hands när vi firar jul tillsammans, eller träffas tillsammans över huvud taget, med de som vi bor närmst, för vi bor nära varandra och det är bland det bästa som finns.
Det med.
Jag älskar livet!

Lyckan väljer man så gör ditt val!
Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!