onsdag 7 december 2016

..utvisas från Sverige..

Märkligt ändå.
När rubrikerna sa att ett barn hade blivit gruppvåldtagen så tänkte jag att det är märkligt att det fortfarande räknas som en nyhet i Sverige.
I min mening har det nämligen blivit vanligare och vanligare de sista åren.
Kanske inte just att det är ett barn men gruppvåldtäkter.
svt.se

En våldtäkt lär vara fruktansvärt för den inblandade oavsett kön men min uppfattning är att det måste kännas ännu värre för en kille än en tjej. Speciellt då de kommer från länder där homosexualitet är ett brott och det därmed innebär ytterligare skam i vad som hänt.
Att vara en kille under femton år, bli gruppvåldtagen av andra ungdomar (ensamkommande barn) och dessutom få det hela filmat måste vara den ultimata förnedringen.
Detta utsattes han för.

För att göra statistiken bättre, min tolkning, ändrades i fjol reglerna om hur brottslighet skulle rapporteras. Etnicitet, ursprung eller saker som kan kännas som att man utsätter en viss grupp har tagits bort. Att SVT nu faktiskt skriver som de gör är förvånande men glädjande för sist i artikeln står det att åklagaren yrkar på att ungdomarna ska utvisas ur Sverige.
Man kan inte utvisa människor som har fötts i Sverige eller är medborgare vilket betyder att detta till 99% är ensamkommande så kallade barn som har gjort detta.
Risken är dock att de aldrig kommer att utvisas då de säger att de inte har det säkert i sitt hemland. Under tiden kostar de det svenska samhället offantliga summor.

Detta var inte första gången. En pojke gruppvåldtogs även en bit därifrån jag bor, i Tingsryd om jag inte minns fel, för mindre än ett år sedan. Våldtäkterna har enligt min mening ökat markant de sista åren för att inte tala om alla mord.

Igår var jag på en väldigt bra föreläsning om olika begrepp och hur man ska se på olika kulturer. Vilka förutfattade meningar man har och hur de kan ställa till det.
Nej, jag tror inte att alla ensamkommande så kallade barn, som för den delen inte är ensamma heller så jag säger utlandsfödda män, är våldtäktsmän.
Alla beter sig inte illa eller bryter lagar.
Dock är det så att jag aldrig någonsin under min uppväxt var rädd för att bli gruppvåldtagen när jag var ute. Inte ens för att bli våldtagen. Idag hade jag aldrig släppt ut barnen.
Är det då på grund av att pojkar i Sverige har fått en annan syn på andra människor?
Porren får ofta skyllen. Jag tror dock inte det är en stor del i förklaringen.

Det som hände denna pojke är fruktansvärt och det som stör mig är att samhället skyddar gärningsmännen genom att dels ha för mesiga straff och dels för mesiga utvisanden.
Ok, det är krig i ditt land och du blir förföljd där?
Det skulle du tänkt på innan du tänkte delta i en planerad, för enligt artikeln var den planerad, gruppvåldtäkt av ett barn där du dessutom filmar övergreppet och använder det som utpressning mot barnet. Kan man sjunka lägre?

Och jag ber om ursäkt. Jag kopplar ihop detta med deras syn på andra människors liv.
Jag kopplar ihop detta med deras syn på sig själv i en del av en hierarki där de anser sig stå över andra människor som inte delar deras tankar och åsikter.

Människor ska självklart få en chans i ett nytt land men i samma sekund de blir dömda för något kan de sättas på en flotte över Östersjön så kan de ta sig hem bäst de vill.
DE förstör nämligen för alla dem som kommer hit, tar sin chans på allvar och blir en del av Sverige.

Stackars pojk. Tänk att fly hit för att få ett rent helvete här istället.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/atalet-overgrepp-genomfordes-under-knivhot
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/fem-misstanks-for-gruppvaldtakt-mot-barn