tisdag 27 december 2016

Som man bäddar får man ligga..

Merkel och Reinfeldt har varit överens.
En av dem har kommit till insikt.
Jag anser inte att det finns en enda helig ko som ska skyddas från någonting och det som händer i Sverige och Europa sker på grund av missuppfattad välvilja.
Det kan ju absolut inte handla om kulturkrockar för sådant existerar inte.
svt.se

Sverige har klarat sig bra.
Trots en självmordsbombare har få dött till följderna av någon större katastrof inriktad på att skada så många människor som möjligt. Min uppfattning är dock att det kommer.
Tyvärr.
Frankrike, Danmark och Tyskland har det lite värre.
Där kan man med tydlighet se vad det är som händer och vad Sverige med all sannolikhet väntar på.

Mannen som mördade tiotalet människor i och med en lastbil i Berlin var från Tunisien och hade fått avslag på sin asylansökan. Det är inte rasism att säga att han är tunisier och att det var han som gjorde det. Det är nämligen sanningen och Merkel har fått ett jobbigt bevis på att systemet inte fungerar.

Precis som i de allra flesta länder kan inte Sverige utvisa personer som inte anses kunna komma tillbaka dit säkert. Det finns inga avtal eller låtsas de inte veta vart de kom ifrån. (Vilket känns märkligt med tanke på hur högutbildade de flesta påstås vara)
Varför är det då så?
Ja, det kan man undra.

Systemet säger alltså att just DU, du får inte stanna i Sverige.
Vi kan dock inte göra något med det för är du från ett land som inte känns etthundra procent säkert, då får du inte avvisas och får ändå stanna i Sverige och kosta samhället pengar.
Vi kan inte heller avvisa människor som har begått brott då det föreligger samma risker med det.
Varför ens ta in dem för en rättegång då?

Det mest logiska borde då vara att helt enkelt inte ta emot människor som inte vet vilket land de tillhör och kan bevisa det. Samtidigt som de gick över gränsen hit skulle de dessutom bli tvingade att skriva under ett papper som gjorde det lagligt för oss att sätta dem på Öresundsbron i princip.
Tog de sig hit och begick ett brott, ja, då kan du ta dig hem med.
Samtidigt som de sattes på bron skulle Danmark tipsas så kunde alla länder samarbetat för att få hem dem. Det dumma är att det blir människor som utsätts för dem i deras hemland med men där har de straff som de är rädda för och förhoppningsvis respekterar.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/tysklands-inrikesminister-terrorhotet-ar-fortsatt-hogt