onsdag 14 december 2016

Institutionalisering för barnets bästa.

Du kanske inte valde att skaffa barn och behålla det.
De flesta gör det dock.
Du kanske hade väldiga svårigheter att få barn.
Du kanske är familjehem eller adopterade barn.
Oavsett, så har du barn och deras bästa bör då alltid komma först.

I måndags togs ett, i mina ögon, oerhört korkat beslut och jag hoppades in i det sista att det inte skulle gå igenom - för barnens bästa.
svt.se

Nu kommer äldre syskon till föräldrar som är föräldralediga i Stockholm (jag hoppas verkligen att alla förstår detta nu samt väljer att läsa länken som ligger underst i detta blogginlägg) få vara heltid på förskolan, eller dagis som många människor utanför storstaden säger.
Detta är ett led i att människor inte ska få tänka själv men anledningen den socialdemokratiska majoriteten skyller på, är att dessa barn blir mycket duktigare.
Dessa barn får lättare i framtiden.
Jag blir så oerhört trött.

Ordföranden säger att politikens roll är att "skapa möjligheter för alla barn och familjer att planera utifrån sin situation".
Ok.
Utifrån sin roll?
Rollen som föräldralediga?
Vad i hela världen är så jobbigt med att vara föräldraledig att det äldre syskonet kan vara heltid i en verksamhet, som garanterat inte kan ge barnet den uppmärksamhet det behöver?
Vad ska anpassas?

Både förskolelärare och fackförbund har gått emot förslaget men de styrande socialdemokraterna vet som alltid bättre än personalen på de olika ställena och det värsta av allt är att det finns föräldrar som verkligen tycker det är bra.
Som verkligen anser att deras barn har det bättre hemifrån över 40 timmar i veckan.
Under tiden kan de själv gå på stan och fika, mysa med bebisen (om de har tid med det) och uppdatera alla i sociala medier om hur fantastiska de är.
Skäms man inte då?
Varför skaffar man syskon om man inte är intresserad av att umgås med det barn som redan finns?
Engagera dig i dina barn istället!

Nu kommer vissa föräldrar påstå att jo, barnen blir så mycket duktigare i förskolan/dagis.
Kan ni läroplanen?
Som lärare sedan många år tillbaka skulle jag vilja påstå att den stora skillnaden mellan barn som har bott på förskolan och inte gjort det när de sedan kommer till skolan är två:
1. De är betydligt mer duktiga på att kräva sin egen plats. De hörs mer och tar för sig mer.
2. De saknar grundtryggheten man ska ha hemma.
Tänk även på att barn som har särskilda behov eller där föräldrar inte anses ha förmågan redan erbjuds den tid som passar det barnet - för dess bästa.

Självklart gäller det inte alla barn och arbetar man så är det inget man kan göra åt detta men förklara för ditt äldre barn att du inte har tid med det fast att du tänker vara hemma med lillebror eller lillasyster en väldigt lång tid. Förklara att de är för jobbiga för att ha hemma.
Nej, just det.
Ni kommer berätta för dem att det är för deras eget bästa.
Det är ett sätt att dämpa samvetet på.

Jag har blidkat mig med de femton timmar som är lagstadgade men jag är i princip emot det. Jag vet dock att platsen barnet har försvinner om du tar med det hem för att vara ledig med sitt nya syskon men jag anser att systemet är fel.
40 timmar är dock horribelt att ens tänka sig.

På P1 går det ett program med jämna mellanrum där det deltar två psykologer som får svara på frågor rörande barn och deras beteende. DE, okunniga korkade psykologer.., sa väldigt klart att barn behöver INTE bosätta sig på förskolan/dagis. De behöver sina föräldrar och det bästa hade varit om de inte började inom någon sådan verksamhet innan tre års ålder.
Av praktiska skäl blir det oftast inte så varpå man säger att barnen är där för deras bästa.
Mamma och pappa måste nämligen arbeta heltid för att ha råd med villan, de nya bilarna, skidsemestern och solsemestern. Utöver det ska barnen ha märkeskläder och spendera varenda kväll på någon aktivitet. Alla måste ju spela fotboll!
Men de hann inte med att pussla lite, spela ett spel ihop eller senare läxan.
Kan inte skolan sköta det?

Det är ett curlande av Guds nåde och nu ska det börjas redan i blöjåldern.
När mamma eller pappa är hemma med ditt syskon, då ska du institutionaliseras så att du i framtiden varken kan tänka, tycka eller se någon annan verklighet än den du tvingas lära dig.
Du blev tvingad in i fållan.
Domen lär bli hård om tjugo år när dessa barn är stora.

Om du nu skaffar syskon till ditt barn, låt ditt barn spendera så mycket tid som möjligt med just dig. DU är nämligen viktigare än alla andra.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/barn-till-foraldralediga-far-ratt-till-heltid-i-forskolan