söndag 18 december 2016

Pensionärerna, C-laget?

Hundratusentals invandrare kommer få det svårt att komma in på arbetsmarknaden då de inte har någon utbildning. Näringslivet vill slopa den modell som nu finns och istället införa lägre löner för dessa personer. Gruppen av människor som ska ut på arbetsmarknaden utan utbildning kommer öka de kommande åren. Det var vad jag läste i denna artikel.
Egentligen märkligt med tanke på att media de sista åren berättat hur välutbildade alla är..
svt.se

De födda i Sverige skulle alltså innefatta A-laget. De födda utomlands B-laget.
Genom att införa två sorters löner kommer varken invandrare eller ungdomar att komma in i ett riktigt jobb för frågan kommer alltid vara när man inte längre räknas som det. När blir man svensk eller vuxen? När är man berättigad till "riktig" lön?
Jag är helt emot detta. Jag anser det vara riktigt farligt när vi börjar förändra lönerna så att människor inte ska få samma lön för samma arbete. Samtidigt förstår jag näringslivet.
Jag hade aldrig anställt någon som inte hade klarat det jobb jag hade krävt av dem.

Jag skulle dock vilja tillägga att det även finns ett C-lag för hur gärna man än vill att det ska vara lika för alla så har de styrande de sista åren, oavsett färg, sett till att det har blivit ojämlikt.
Ok, som invandrare får du kanske inget arbete men du får pengar ändå.
Går tänderna sönder löser de svenska skattebetalarna det och blir du sjuk får du vård och mediciner.
Om du istället är svensk pensionär, då blir det värre.
Välkommen till C-laget.

Du har alltså arbetat i hela ditt liv, betalt skatt och gjort din plikt men den dag du är gammal och får problem, då hoppas åtminstone jag att du har anhöriga som ställer upp och hjälper dig för annars blir det svårt. Den som har varit inne i sjukhussvängen vet att det behövs ett ständigt jagande för att få det som du har rätt till. Den dag tänderna går sönder blir det avbetalning som gäller om du inte har något sparat eller är född i ett annat land.
Det finns inte en chans att du skulle få det för femtio kronor.

Jag anser att ett land ska byggas för att det ska vara lika för alla.
Självklart är det så att vårt välfärdssystem är så pass stabilt att det fungerar att hjälpa några utöver dem som nu betalar skatt men som det ser ut nu, att Sverige får in väldigt mycket människor som sedan inte får ett arbete, det ställer till det.
Alla de som nu får i princip gratis tandvård kunde getts till de äldre som redan fanns i Sverige. DE har redan gjort sig förtjänt av det.

Människorna som kommer till Sverige är inte vana vid tandvård på det sätt vi har och jag kan inte se en enda anledning till att vi ska börja med att ge dem nya tänder eller ex platser på ett äldreboende. De är inte uppväxta på det sättet. De bor kvar hos barn och barnbarn eller släktingar.
Därför betalar de inte heller skatt för det i sitt hemland.

Det är lätt att se på världen och anse att den vi har är rätt men att alla andras är fel.
Jag anser vi har rätt men anser inte att det ska vara fritt fram att ta sig hit och leva på någonting man inte har varit en del av och ska man ändå det, borde det krävas massiva motprestationer.
Vill du få dina tänder lagade?
Varsågod att hjälpa till med någonting i samhället.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lo-presstraff