torsdag 22 december 2016

Ingen vindkraftspark i Hanöbukten.

Beskedet kom i måndags, det blir ingen vindkraftspark i Hanöbukten och jag är så oerhört tacksam över att regeringen tog detta beslut. I de tider som finns nu, ska militären prioriteras och hjälpas upp på fötterna med rejäla kängor.
svt.se

Jag har från dag ett varit väldigt negativ till denna vindkraftpark och grunden till det är att jag inte tror på vindkraften. Jag tror inte på energi som är så subventionerat av staten att det inte går runt själv. Det finns så många andra alternativ, och då främst kärnkraften, som jag anser det ska läggas krut på istället.

Mitt första inlägg på denna blogg skrevs 2007 och handlade om just vindkraften. När jag började skriva mer frekvent tre år senare raderades alla de gamla inläggen. Åsikten var dock densamma då som nu. Vindkraftverk är inte framtiden.

För några år sedan fick några killar från BTH, om jag minns rätt, ett pris för sitt forskandes skull. De forskade om vågkraft och visade upp hur det skulle fungera. Varför inte satsa på något sådant om man nu absolut måste ta bort kärnkraften?
Vågkraften syns inte, stör inte militären och generar mer frekvent med ström men ändå är vindkraft detta enda som har funnits i människors ögon under många år.

Jag är medveten om att detta förstör planerna på alla eventuella jobb detta hade genererat, eventuell gymnasielinje och alla nya kommuninvånare. Jag är dock glad att det inte blir av för jag tycker att det hade blivit en bedrövlig syn att titta på. Jag tycker det är synd för alla de eldsjälar som har arbetat med detta, alla pengar som har lagts ner och alla planer som har funnits men jag tror ändå detta är det bättre alternativet.

Blekinge och Hanöbukten är strategiskt ett bra ställe i Sverige om vi skulle hamna under attack och jag anser att det hotet kan bli verklighet innan jag lämnar detta liv. Jag har därmed hellre ett bra försvar än en vindkraftspark att titta på. De som ändå gärna vill titta på detta kan åka till Skottland och se den de har där. Det inbringar visserligen en del ström och arbetare som är där men jag tror knappast någon åker dit som turist.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/regeringen-sager-nej-till-vindkraftspark