torsdag 30 november 2017

Heimerson, mannen i mitt hjärta.

Tänk att vara 82 år och så oerhört klarsynt.
Jag läste hela Heimersons krönika och jublade över att någon äntligen reagerade.
En journalist gjorde faktiskt sitt arbete och stod upp för det som inte har fått framkomma i svensk journalistik. Staffan Heimerson är den ende vettige journalist som finns i dagens Sverige och han är numera avskedad.
aftonbladet.se

Han jämför metoo med häxjakterna på 1600-talet och kommunisternas utrensningar av oliktänkande i den första halvan av 1900-talet och jag håller med om vartenda ord han skriver.
Det finns nu två journalister, två som verkligen kan skriva oavsett utbildning och det är Staffan Heimerson och Tino Sanandaji.
Två personer utan skygglappar och munkavel.
Två män som får ta emot väldigt mycket hat för att de faktiskt säger det som enligt mig är sanningen.

Jag har under flera veckor förfärats över hur media agerar.
Vi har en lag i Sverige och den ska följas men media har skapat ett parallellsamhälle där anarki råder. Människor döms, precis som Heimerson skriver, i en pågående häxjakt.
Det finns inga riktiga bevis, inga riktiga vittnen, inga riktiga rättegångar utan allting är påståenden från människor som anser sig ha blivit misskrediterade.

I en intervju efter sin krönika skriver Heimerson att det inte finns någon som går till en personalfest och lever som de ska. Alla de som är så känsliga bör ständigt stanna hemma.
Självklart ska man inte bli utsatt för ofredande eller grövre saker men metoo handlar om sexuella trakasserier och det visar så uppenbart att människor inte vet vad det handlar om.
Det finns inget straff för att sexuellt trakassera någon.
Läs orden som de är: Sexuellt.
Det betyder att det har med sex att göra.
Trakasseri: Något som upprepas, det repeteras. Det är en trakasseri.

Alltså bör den som känner sig sexuellt trakasserad vara utsatt flera gånger för samma kommentarer eller blickar av samma person. En form av mobbning med sexuella inslag.
Det handlar metoo om och det finns inget straff för det i Sverige.
Därmed finns det ingen av dem som har hängts ut som kommer att bli dömda så media, om journalisterna ens orkade läsa så mycket, har dömt människor till bålet på uppgifter som kunde kommit från barn.
Har någon rört vid din kropp är det ett övergrepp eller ett ofredande och en helt annan sak.
Våldtar någon dig är det en våldtäkt och är de flera stycken eller använder våld är det en grov våldtäkt. Ni vet, sådant som gänget i Visby klarade sig undan.
Det ska dock vara ett långt straff på detta och tro det eller ej, men dessa dömda personer skyddas.

Nej, den där personalfesten tror inte jag heller handlar om att man bara ska sitta stilla någonstans och titta ner i golvet. Det gäller fester över lag och som yngre hade jag blivit irriterad om det inte fanns ett enda manfolk där ute som inte ens kunde ge en komplimang.
Som inte vågade flörta lite eller någon gång göra något närmande.
Idag kan man inte ens skicka ett sms för att visa intresse utan att det kan vara någon som tar illa vid sig. Och självklart menar jag då inte bilder på könsorgan.

Hela vårt samhälle är i en slags uppdämning där alla ska vara så himla präktiga och rätt tills de loggar in på Tinder eller Badoo och söker en sexkamrat. Kanske någon annan gullig dejtingsida?
Det finns knappt en film utan det där gulliga tillfället när "paret" äntligen ska närma sig varandra. I min älskade Outlander (läs Gabaldons böcker om du inte har gjort det!) så tvingas de att gifta sig och att gifta sig för ett par hundra år sedan innebar helt andra traditioner än vad det är idag och jag vet ingen som säger att varken böckerna eller serien är perversa.
I min älskade Sense8 (en av världens bästa serier) är de inte bara två som kryper till sängs utan åtta stycken, män och kvinnor huller om buller, och jag har inte hört någon klaga.
Jag älskar romantiska komedier där flirtandet är en stor del.
Snart ska väl alla scener som på något sätt kan störa någon klippas bort.
Likt Tintin och Pippis far så ligger det inte i tiden med filmer där någon klart tar ett intiativ eller kysser personen som puttar bort dem. Igen. Vid andra eller tredje försöket ger alltid kvinnan upp och hänger sig. Helt klart sexistiskt och hemskt.
Klipp, klipp!

"Du kommer bara att betraktas som en gubbe och sexist", det var orden Heimerson fick till sig och jag tänker tvärtom. Tänk om alla hade varit lika klartänkta som du.
All heder för att du står upp för den svenska lagen.

https://www.aftonbladet.se/a/Eo43MA/metoo-en-haxjakt-med-drag-av-stalins-utrensningar
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/p665R1/aftonbladet-avslutar-samarbetet-med-staffan-heimerson
https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2017/11/28/heimerson-jag-kanner-att-metoo-forstor-vart-samhalle/