måndag 12 mars 2018

Den curlade generationen?

Barn gör inte som du säger, utan som du gör.
Föräldrar begär mer hjälp och i Luleå har 300 personer fått hjälp med att uppfostra sina barn. Fokus läggs på att ge rätt konsekvens när ett bekymmer uppstår.
På bilderna och i reportaget är det blonda, ljusa barn.
svt.se

Jag kan såklart inte tala för hela Sverige men för min hemkommun.
Socialtjänsten i Sölvesborg har aldrig fått in så mycket anmälningar om barn som far illa tidigare. Det har eskalerat de sista åren och enligt chefen, som uppenbarligen är den förste som är riktigt ärlig med detta, handlar det om kulturell uppfostran.
Anmälningarna handlar väldigt ofta om att människor som flyttat till Sverige inte förstår hur man uppfostrar barnen utan att slå dem.

Dessa högutbildade personer som bör kunna läsa lagarna förstår inte något som har varit en självklarhet i Sverige under väldigt många år.
De flyttar hit och fortsätter som vanligt.

Det kan såklart vara som så att Luleå kommun enbart hjälper svenskfödda familjer men jag tvivlar. Min uppfattning är att detta är ett nationellt bekymmer som inte kommer försvinna och min uppfattning är att det ser likadant ut i varje kommun, mer eller mindre.

Enligt socialtjänsten i Sölvesborg handlar det inte om föräldrar som vill sina barn illa utan om ren och skär okunskap. De tycker Sveriges lagstiftning är konstig och behöver hjälp med att sätta riktlinjer för sin uppfostran utan att slå.
Självklart finns det även de svenskfödda som behöver hjälp och stöttning men de står inte för ökningen som kommit de sista åren. De har nämligen funnits hela tiden.

För några år sedan blev det liv då Karlskronas nya "Välkommenskylt" inte visade på mångfald. Kritiken blev så massiv att skylten som hade ställts upp gjordes om så att det även fanns med människor med utländsk bakgrund på skylten.

Var är ramaskriet över denna bild och filmen?
Den visar definitivt inte på någon mångfald utan tvärtom.
Enbart svenska ljushårade barn med blå ögon har föräldrar som har bekymmer med uppfostran.
Sverige är märkligt ibland.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/fler-behover-hjalp-med-barnuppfostran
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/hor-foraldrasupportens-basta-rad-till-problemlosning