måndag 5 mars 2018

Mer sex och samlevnad!

Skolor ligger efter och därför bör det införas mer sex och samlevnad.
Detta är vänsterpartiets åsikter.
Anledningen till att de vill satsa 200 miljoner kronor på detta är främst metoo och den debatt som blivit runt detta.
svt.se

Metoo handlar om sexuella trakasserier.
Brå
Jag infogar här en bild på hur de sexuella trakasserierna har ökat i Sverige. Detta är egentligen inte bara statistik för sexuella trakasserier utan för alla sexualbrott som hänt i Sverige.
2012 hände någonting som fortfarande håller i sig.
Någon som kan gissa sig till vad som hände?

Den stora frågan blir då hur vänsterpartiet har tänkt genomföra detta. De anser att 200 miljoner räcker och att Skolverket ska genomföra dessa fortbildningar.

Vänsterpartiet menar att för lite utbildning är en av anledningarna till att de sexuella trakasserierna är så utbredda. Det håller jag visserligen med om men inte på samma sätt. För mig är det nämligen utbildningen hos männen som har kommit till Sverige som starkt bör ifrågasättas och inte lärarnas kompetens att sköta sitt yrke.

Vilket språk har Sjöstedt med vänner tänkt att sexualundervisningen ska drivas på?
Med tanke på diagrammet, som tydligt visar att detta med sexualbrott har blivit ett eskalerande brott de sista fem åren, hjälper det inte att genomföra utbildningen på svenska.
De som redan talar svenska har nämligen inga större bekymmer att respektera andra människor och deras kroppar. Problemet ligger inte där.

Denna tanke har uppenbarligen inte slagit vänsterpartiet och BRÅ är tydligen något helt nytt.
Lärare har fullt upp och de som arbetar i socialt utsatta områden kan självklart tala mer om detta men det gör de garanterat redan då det ingår i läroplanen.
Bekymret är kanske istället hemmen som har en stark och tydlig tanke om kvinnans roll i samhället.

Som jag ser det siktar vänsterpartiet, som så många andra gånger, helt fel.
Istället för att peka med hela handen vart problemet verkligen finns så väljer man att sätta på skygglapparna och ge hela Sveriges lärarkår skulden för något som i grunden bör vara varje enskild förälders uppgift.
Skolan ska, enligt läroplanen, självklart ta upp detta men ett par lektioner i detta ämne förändrar inte synen hos människor som levt under ett stenålderstänk i en hel livstid.

Tänk att partiet som vill att alla människor ska vara helt jämlika hellre beskyller en hel yrkesgrupp för fel än att se vad som är problemet. Är det verkligen rätt och solidariskt!?
Kakabaveh (omtvistad riksdagsledamot för vänsterpartiet) har helt rätt när hon säger att just vänstern, som hon själv förespråkar, inte vågar ta i de frågor som man borde.
Partiet sopar hellre saker under mattan än påstår att män i Sverige faktiskt beter sig olika mot kvinnor. Det till stor del på grund av deras kulturella och religiösa bakgrund.
Samtidigt står de i främsta ledet med fanan vajande och hejar på metoorörelsen.
Det kallas för hyckleri.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6898375