fredag 2 mars 2018

Nu blommar löken!

Tiggeri innebär alltså ett problem?
Den som ger till tiggare bidrar till människohandel?
Socialdemokraternas har gjort en kappvändning!
svt.se

Tiggerifrågan har gått från att vara helt tabu till accepterad.
Jag gick emot mitt eget parti och röstade med Sverigedemokraterna när de ville införa ett tiggeriförbud i min hemkommun. Socialdemokraternas förfasade sig över hur hemskt det var att utsätta fattiga människor för detta och trots att jag drog upp att bland annat Johan von Schreeb, killen som startade Läkare utan gränser i Sverige, bestämt sa att inga pengar skulle skänkas så var det inte ok. Det var nämligen synd om dem.

Mitt parti svängde efter några år och nu har minsann även de röda vaknat.
Vad anser jag då om det?
Jag är självklart tacksam att man nu har vaknat upp men samtidigt är jag bedrövad.
Barn får tidigt lära sig att de ska be om ursäkt när de har gjort fel.
Alla kan göra fel, det är inget med det, men man ber då om ursäkt.

Ett enda parti har stått för ett tiggeriförbud från början och de har blivit utskällda, hånade och jagade. Man var rasist om man inte ville ge pengar till tiggare.
Det var hemska människor som ansåg att man inte skulle ge pengar och Sverigedemokrater över lag saknade empati. Nu saknar tydligen nästan alla partier i riksdagen empati, vilket visserligen kunde vara en av anledningarna till att man inte gör det mest självklara.

Politiken har svängt i Sverige.
Svängt det håll som jag anser vara rätt och politiken är idag den som gjorde att jag gick med i Moderaterna för väldigt många år sedan.

Varför ber inte övriga partier Sverigedemokraterna om ursäkt?
Mitt parti borde börja och efterhand allihop.
Bristen på ursäkter kan förklaras på två sätt:
1. Partierna är toppstyrda och tyvärr tar de, uppenbarligen, lite längre tid på sig att se vad som är rätt politik och inte. De har helt enkelt fortfarande inte förstått att de hade fel från början.
2. De är hycklare.

Jag kan stå med min rygg rak för jag har från dag ett sagt att jag gör skillnad på åsikt och person. Det fanns en tid då jag blev jagad för detta och det krävdes att jag skulle byta umgängeskrets.
Förstå att detta hände i Sverige.
På 2000-talet.
Jag blev till och med varnad för svårt det hade varit för mig att komma till riksdagen då jag inte är någon som vänder kappan efter vinden.
Detta hade passat in bättre i en diktaturstat.

Så för er där uppe i huvudstaden som forfarande inte har förstått, så ber jag å era vägnar alla Sverigedemokrater om ursäkt för de tillmälen ni har fått genom åren.
För påhoppen och förföljelsen vissa av er har fått utstå.
Jag ber om ursäkt för att människor högt upp i politiken har behandlat er som pestsmittade och vägrat behandla er som de medmänniskor ni är.
För medmänniskor är vi allihop och jag skulle aldrig någonsin göra skillnad på människor utifrån vilket parti de röstar på. Det vore helt absurt.

Tack socialdemokraterna för att ni äntligen har vaknat upp!
Skillnaden är att jag fortfarande anser att tiggeriet bör förbjudas från toppen.
Det är inte värdigt någon.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/andersson-s-avrader-fran-att-ge-till-tiggare