fredag 23 mars 2018

För djurens skull?

Pälsförbud införs nu då alla som var politiskt engagerade ansåg att päls är något hemskt. Djurskinn ska inte vara ett klädesplagg med lyxkänsla!
San Fransisco tycker säkert att de har gjort ett bra drag men jag känner att världen är på väg åt fel håll. Vad kan bli mer naturligt än päls som klädesplagg?
svt.se

Självklart tycker jag inte att en lejonpäls hade varit ok. Inte heller med djur som är utrotningshotade eller som har ett dåligt liv. De djur vi använder till päls har det dock bra.
I Sverige har vi väldigt mycket regler kring djurhållning och de djur vi har för sin päls är domesticerade sedan många år.
De lever ett bra liv, trots fångenskapen, och det syns på de fina pälsarna.
Djur som inte mår bra får inte heller bra päls.

Pälsförbudet i San Fransisco kan vara början på vänsterfolkets tänk över världen. Päls är fult, hemskt och något man inte ska använda.
Trots att det är naturligt.
San Fransisco har gjort sig känd som en av de städer i världen som har längst framskridet miljötänk. En av sakerna de skryter med är bland annat att de minsann har obligatorisk sopsortering...
Vem som helst född i Sverige lyfter på ögonbrynen över det.
Det är standard i stora delar av Sverige sedan länge.

De skryter även om sina, av främst turisterna älskade, kabelspårvagnar, sin solenergi, miljötänket över lag och mattänket.  Inget av sakerna är för en svensk något häftigt.
Det är för oss naturligt och inget vi ens funderar över.
Det San Fransisco inte nämner är det faktum att mångas bestående minne av staden är alla dess uteliggare. Bristen på barn nämner man inte heller.
Inkomstklyftorna är stora för antingen har man allt eller inget vilket har gjort att bostadspriserna ökat rejält och resulterat i att "vanliga" människor inte har råd att flytta hit.
Terminsavgifterna till skolorna är i sig ett problem som gör att människor inte kan flytta dit.

Men.. nu ska de förbjuda päls.
Tänk om den energin hade lagts på att hjälpa alla de människor som inte har någonstans att bo.
Någonstans måste man sätta upp de motpoler som finns.
Ok, ni räknas som en miljöstad och tänker förbjuda människor från att ha kläder i päls, men ni kan inte se till att stadens invånare har någonstans att bo.
Det gäller kanske att sätta upp vad som är viktigast för mänskligheten innan man skapar dessa regler. Ska människor ha någonstans att bo eller ska vi förbjuda dem att använda vilka kläder som helst?

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/san-francisco-forbjuder-forsaljning-av-pals