lördag 28 januari 2023

Att välja att bli ett offer.

Är du ett offer?
Du kan i många fall välja om du vill vara det, helt själv.
Att förstå hur Sverige fungerar är inte lätt för många människor, men trots det kan man se att alla partier i riksdagen är överens om att yttrandefriheten är viktig.
Att Paludan bränner böcker är ok, men i allas ögon inte lämpligt.
Det är upp till betraktaren och som jag har skrivit tidigare så är en bok ett komprimerat träd med bläck i. Heligheten väljer man själv om man vill se eller inte.

Det är med glädje jag hör hur imamer under gårdagens fredagsbön uppmanar till lugn. De säger till dem som är upprörda att visa sitt missnöje på ett fredligt sätt.
Tack!
För det är just detta.
Är du ett offer eller inte?
Att leva i Sverige måste innebära att man kan se hur den svenska modellen ser ut.
Man behöver inte hålla med, men man bör förstå den eller välja att bosätta sig i ett land som delar de egna värderingarna.

Känns det jobbigt?
Förstå då att Sverige är ett land som höjer sin yttrandefrihet över allt annat.
Vi tror verkligen på att du som individ har rätten att tycka vad du vill, så länge du inte hotar någon annan.
Att elda en bok är inte ett problem, för vi ser en bok och inte en helig text.
Det heliga sitter nämligen i betraktaren.
Därmed är det fritt fram att leda böcker som man vill.

Imamen visar att man har förstått och visar att muslimer inte ska tolkas som en homogen massa, vilket tyvärr blir problemet när människor i andra länder börjar elda den svenska flaggan då de anser att varenda svensk ska ställas till svars för vad en man gör.
Det är absurt.
Detta samtidigt som människor avrättas för att ha gått emot regimen - men det klagar man inte över. Då väljer man att svälja kameler och sila mygg, allt i religionens heliga namn.
Fruktansvärt fel.
Jag är så djupt tacksam över att vara född i ett land där människor faktiskt ansvarar för vad man själv tänker och tycker, och inte vad någon annan gör.