fredag 27 januari 2023

Sverige in i NATO?

63 procent av svenskarna ska nu vara för ett NATO-medlemskap.
Min högst personliga åsikt är att vi inte ska gå med i denna "gemenskap".
För mig handlar det inte om militären, vad som kan hända eller att vi ska bli skyddade. Det handlar om att folket inte har fått säga vad de tycker genom en folkomröstning och det faktum att vi kryper för en diktatur med en livsfarlig människa i toppen.
Erdogan är farlig.

Så Sverige i NATO?
Kalla det för dumhet eller okunskap, men jag har inte sett fördelarna och anser att vi med vår ansökan har retat upp länder i onödan.
Diplomati är inte min starka sida och jag anser att ett så stort beslut som att gå med i denna grupp, självklart borde ha varit en del av ett riktigt säkerhetstänk.
Därutöver ett tänk kring hur det svenska folket tänker.
Varför fick inte vi tycka till kring denna viktiga fråga!?

Problemet här är att vi har en mängd politiker som själv anser att de är Guds svar på alla frågor. De behöver inte fråga någon för de kan redan alla svar på frågorna de eventuellt tänkte ställa.

Jag är i grunden emot allianser av diverse slag.
Jag är fullt medveten om att de flesta anser att det är rätt och att vi ska gå med, men jag ser fler risker nu än innan beslutet togs. Innan detta så hade de inte riktigt koll på oss men nu är det helt omöjligt för någon att inte se hur regeringen kryper på knä för en ledare utan någon form av moralisk kompass.
Jag har inte sett tillräckligt mycket bra anledningar för att gå med, men däremot en hel hög med skräckexempel på vad som händer om vi INTE går med. För mig helt fel.

Vi är ett land som likt en knähund följer Erdogans ryckningar och jag anser det vara helt fel.
Vi borde inte ens ha lagt makten i hans händer.
Nu är vi här, enbart väntandes på vilken sida Erdogan vaknar i morgon och det är allt annat än värdigt.

Du får gärna vara för, eller emot.
Jag anser att folket skulle röstat kring detta innan några beslut skulle tas.
Vi har väl en demokrati!?