söndag 8 januari 2023

Män i förskolan?

Tyvärr finns det människor som inte förstår saker som borde vara sunt förnuft, och i vissa fall drabbar detta en grupp. I detta fallet är den gruppen "män".
Antalet pedofiler som åker dit och arbetar inom dagis eller förskola är tyvärr fler än någon vill. Ännu värre är att de, när de väl blir påkomna, ofta har hållit på i flera år.
Gemensamt för dem är också, mig veterligen, att de allihop är män.
Det i sig gör yrket väldigt utsatt.

Jag bor i en mindre ort och känner de flesta.
Det är visserligen inget skydd men min uppfattning är att det är svårare för någon att vara pedofil där befolkningen är liten än i en stor stad. Det behöver absolut inte vara så, men kanske.
Gång på gång upprepas dock detta och i min närhet har jag Kristianstad närmst där en man hade förgripit sig på barn under flera år.
I Kalmar var en.
Dessa män gör att alla män blir utsatta och jag tror att det är alla normala människors skräck att deras barn ska råka ut för något sådant här. Och i detta så kommer just yrket in.

Som personal inom dagis så ingår det att du ska öppna eller stänga avdelningen du är på.
Det innebär att du ska sova med barnen och vara med dem hela tiden.
Byta blöjor.
Vågar du som man vara ensam kvar?
För tänk tanken att du blir anklagad och inte har gjort någonting.
Ingen rök utan eld.. du kommer inte kunna vara kvar.
Barnens situation ska vi inte tala om.
Skulle du lämna ditt barn ensam med en man du möter i dörren?

För mig spelar kön inget roll, men i vissa lägen så bör ingen vara ensam. Som manlig gynekolog så tar du in en kvinna när du gör undersökningen. Inte för att du misstror din kunskap utan för att minimera risken för att någon ska känna sig utsatt. Varken patienten eller läkaren.
Varför i hela världen tänker man då inte likadant kring det vi har som mest kärt?

Om det alltid var två personal med barnen, gärna en man och en kvinna, så har man i princip minimerat risken för att barnen ska utsättas för något. Man minimerar också risken för att någon vuxen ska bli anklagad för att antasta barnen.
Det handlar dock om pengar, precis som vanligt. 
Det blir för dyrt.

Fler män i förskolan?
Absolut, men jag förstår att många inte väljer ett yrke där hela deras karaktär och deras liv kan ifrågasättas utefter att andra män kan bete sig som svin.