torsdag 19 januari 2023

Hur var det nu med att vara oansvarig?

Isbana på torget. 
Jag förstår tanken men inte att man ens funderat på det under de tider som finns.
Att då ta de pengarna för att köpa presentkort för, som sedan kan delas ut till alla anställda.. är det verkligen så fel?
Jag har kritiserat presentkorten kommunen delar ut innan av den enkla anledningen att de inte gynnar alla företag i kommunen. Å andra sidan gör inte en isbana på torget det heller.
Ska jag då välja så är de där presentkorten betydligt bättre än bottennappen som varit tidigare.. en överlevnadsradio som går på ström. Haha!
Varför inte en skruv till kranen som inte fungerar, boken om lera eller en skål som inte kan stå?

Det absurda i det hela är det faktum att vi skattebetalare ska betala för denna isbana, oavsett om den kommer dit eller inte. Styret har sedan mage att kommentera att det är oansvarigt att köpa presentkort för skattebetalarnas pengar.
Så vad får vi mer för våra skattepengar?
Jo men visst.. vi får ju två heltidsbetalda kommunalråd!
Vi har fått en kommunal skatteapparat som beter sig som om de vore allvetande. En från vården och en från facket. De kan alltså detta med pengar bra?
Kan ingen söka och kolla deras historik?
För ingen kastar väl sten i glashus?

Om jag som skattebetalare och kommunanställd ska se på detta så anser jag att jag har mer nytta av ett presentkort än av dyra politiker som inte kan berätta vad det är de gör för sina pengar.
Har de någonsin tittat sig i spegeln och ifrågasatt hur viktiga de är?
Isbanan.. det beslutet var ju en av dem med och klubbade.
Vad hände sen?
Kniven mot strupen när ekonomin börjar att kärva?

De har dock varit så snälla att du som inte har råd att betala dina räkningar till kommunen, du kan få vänta med att betala dem fram till april.. gulligt. Istället för att bara inse att det är deras partier som är ansvariga för detta.

Att vara oansvarig med pengar, det är för mig att höja sin egen lön men dra in på saker till de kommunanställda. Då har man inte förstått att man är där som en representant för invånarna och ska verka för dem allihop. Inte bara sig själv.