söndag 15 januari 2023

Vi skålar för våra vänner..

En person har genom åren lämnat politiken med hedern i behåll.
Åtminstone om ni frågar mig.
Jag har alltid varit väldigt tydlig med att skilja på sak och person och detta är verkligen ett sådant fall. Miljöpartiet och jag klickar inte på många punkter med Gustaf Fridolin gjorde som han sa.
Som den ende politiker jag känner till avstod han sin riksdagsersättning och gick tillbaka till sitt förra arbete. Han lämnade alltså flera tiotusentals kronor i månaden för sin heder.
För sitt ord.
Han gjorde som han sa och det visar för mig på att man har en rak rygg och tror på det man har arbetat för.

Det är något jag respekterar.
Att man tycker något och sedan står för det, i motsatts till exempelvis Sölvesborg där moderata väljare plötsligt blev ett stödparti åt vänsterpartiet.

Miljöpartiet.
Storstadspartiet som nu faller hejdlöst i de sista mätningarna och hamnar långt under gränsen för att få stanna kvar i riksdagen nästa val. När jag såg det så nynnande jag texten ovan inuti mitt huvud.. vi skålar för våra vänner..
Äntligen börjar människor vakna!

Miljöpartiet är det mest verklighetsfrånvända jag någonsin har varit med om. Deras väljare bor främst i Sveriges större städer och anser att bränslepriserna nu är bra. De har ingen förståelse för att alla inte kan åka kollektivt. De åker själv flyg till miljökongresser men tycker det är fel när andra flyger på semester. 

Ett parti som tycker en sak men sedan inte lever efter den.
När människor nu börjar få elräkningar som känns i plånboken så inser man att vindkraften inte var lösningen som behövdes. Andra energikällor som kan räknas som alternativ till kärnkraften räcker inte, men då är lösningen att stänga ner.
Bor man i en lägenhet på Södermalm så får man inte ihop verkligheten.
Den lever i en parallell värld till oss som bor utanför storstadsområdena.

Miljöpartiet är för mig detsamma som Platons illusion av världen. Alla vi andra står utanför och skakar på huvudet, men de sitter där inne i grottan och tycker att allt var bättre för.
Kniper man bara igen ögonen tillräckligt mycket så känns allting bra!

Så vi tar en gemensam skål för våra vänner!
Må de göra sitt bästa, men ändå inte klara spärren nästa val.
Allas våra barn och barnbarn kommer tacka oss.