tisdag 31 januari 2023

Så varför går ni inte bärsärkagång nu?

29-åriga Tyre Nichols misshandlades till döds av fem poliser.
Allting filmades av polisernas egna kroppskameror samt kameror i bilarna och misshandeln är fruktansvärd. De beter sig mot hans huvud som en normal människa gör mot en fotboll.
Efter tre dygn på sjukhus så dog han av skadorna de åsamkade honom.

Politikerna manade till lugn och ville att det skulle bli fredligt efteråt. Det blev det också. 
Fredliga demonstrationer har genomförts för att stoppa polisvåldet och en av dem som intervjuas säger: "Bara de svarta poliserna fick sparken och åtalades. Av alla vita poliser som gjort liknande saker blir nästan ingen anhållen. Det är inte rättvist."

För nu kommer vi till just det.. spelar hudfärgen någon roll?
Könet?
Hur du ser ut?
Jag vet att om jag hade klätt mig i negligé och spridit bilderna så hade inte media, i positiva ordalag, skrivit att jag var modell. Detta på samma sätt som att en uppenbart provocerande bild som gör narr över det bisarra i att media inte låter kvinnor själv bestämma över sina kroppar, totalt misstolkas och sprids i meningen med att sänka och förminska.
Hat, det kan nämligen vara rätt om "rätt" personer gör det och tvärtom ifall fel tänker tanken, såvida man inte viftar med en prideflagga samtidigt.
Media är experter på att styra upp detta.
Görs det då skillnad på vilken färg polisen har?
Jo, men det tror jag med men tänker tvärtom vad kvinnan som intervjuades tänker.

Varför har inte halva USA slagits sönder vid detta laget?
Varför är det stora fredliga demonstrationer?
Svaret är enligt mig väldigt enkelt och det handlar bara om just hudfärg.
Samtliga poliser i detta fallet är färgade. Ingen av dem är "vit".
Nu manar man till lugn och att man ska tänka sig för.

Vi har alltså fem färgade poliser som drar ut och bokstavligt slår ihjäl en färgad person. Han hade förmodligen kört för fort men ska inte plikta med sitt liv för det.
Stora fredliga demonstrationer utbryter.
För tre år sedan tog sig en påtänd och känd farlig person in i en affär och polis tillkallades. George Floyd hölls fast - absolut på fel sätt - men ingen misshandel sker. Han hålls fast på sättet polisen har fått lära sig men håller för länge och Floyd dör.
Hela USA slås i spillror och Black Lives Matter, BLM, blir gigantiska.
Varenda människa i hela världen som inte klarar att ifrågasätta eller tänka själv byter profilbild i sociala medier och höjer handen i kampen för svarta människor!
De svarta människornas liv spelar roll!
Att de två ledande i BLM åker dit bryr sig ingen om.
Kvinnan för att ha tagit alla donerade pengar för att handla hus till sig själv och mannen för trafficking av färgade barn.. men vem bryr sig?
De helgonförklarades!

Alla som tog ett steg tillbaka förstod att detta är sjukt.
Människovärdet sitter inte i någons hudfärg varpå jag aldrig skulle dela upp det på det sättet och hänvisa till att svarta liv spelar mer roll, då är man ju rasist!
Jag tycker att alla människor spelar roll!
Det är beteendet och handlingarna som är fel, inte hudfärgen.

Det som har hänt nu är att även alla profilbytande personer med den knutna näven kanske tänker till, vilket jag hoppas. De fem poliserna som slog ihjäl Tyre Nichols var samtliga svarta.
Deras beteenden är för jävligt rent ut sagt!
Jag kopplar det dock inte till deras hudfärg utan till en taskig kultur i den grupp de arbetar.

Min åsikt går tvärtemot Joe Biden som istället säger att "Det är ännu en smärtsam påminnelse om den rädsla och trauma som svarta och bruna amerikaner upplever dagligen".
Jag är mest chockad över att denna händelse faktiskt har låtits bli en världsnyhet av media, men de visste kanske inte hur poliserna såg ut när de började sprida nyheten, för just så tänker jag.
Hade det varit fem vita poliser.. tror ni verkligen att det hade blivit stora fredliga demonstrationer då!? Det tror inte jag.

Familjens advokat säger att "Det kvittar om det är en svart, latinamerikansk eller vit polisman. Det är kulturen som låter dem tro att de kan göra såhär mot Tyre" och jag håller med honom i delen med kulturen.. men tänk tanken att en vit advokat hade sagt detta till försvar för polisen Derek Chauvin som ansågs vara skyldig till George Floyds död.
Hade någon lyssnat då?
Hade BLM slutat existera?
Nej.
Media göder hatet och grupperingarna och inte förrän människor själv börjar tänka och ifrågasätta det som sprids, så kommer det bli förändringar.
Anser ni att rasism är dåligt?
Sluta då vara en del i att gruppera människor utefter deras hudfärg.

Fem poliser, samtliga med en katastrofal karma, dödade en man som inte ens gjorde motstånd.
De ska dömas för de brott de har begått och om fallet med Chauvin är vägledande så kan de se fram emot ungefär 22,5 års fängelse var. Då ser vi nämligen rättvisa och inte hudfärg.

Alla tankar till Tyre Nichols, men även polisernas, familjer.
Alla har drabbats av ett öde de som anhöriga inte valde.