måndag 16 januari 2023

När du inte ser dig själv som problemet.

Anser du att det är rättvist att någon sätter sin lön själv?
Jag kan förstå det i ett privat företag där någon har arbetat sig till sin förtjänst, men så fort det rör sig om skattebetalarnas pengar så måste man vara väldigt mycket mer restriktiv. 
De pengarna är ju faktiskt alla andras!

I Trelleborg tänkte det moderata kommunalrådet chockhöja sin egen lön.
Inte bara det, utan även utöka antalet kommunalråd från ett till fyra.
Samtliga med bra lön.
Skillnaden mellan Trelleborg och Sölvesborg blir i detta fallet att de tidigare kommunalråden gör gemensam sak trots att de har olika bakgrund.
Båda tidigare kommunalråd går ut och kritiserar att det nya ska höja sin lön så mycket, och att antalet kommunalråd fyrdubblas. Båda tidigare kommunalråd undrar vad som förändrats med jobbet och anser att det var fullt tillräckligt med ett kommunalråd.
I Trelleborg bor det ungefär 44 000 personer.
I Sölvesborg bor det ungefär 17 000 personer.

De tidigare kommunalråden i Trelleborg tillhör moderaterna och socialdemokraterna. Ingen av dem förstår varför det behövs fler kommunalråd. Båda två anser att ett räcker gott och väl till en kommun med så få antal medborgare..

Jag hoppas verkligen att alla drar parallellen här nu.
En liten bit från min kära hemkommun anser man nämligen motsatsen av vad man tänker här och det är pinsamt. Pinsamt är också medias frånvarande roll i kritiken mot detta. 

Jag anser att det ska finnas två saker som ger högavlönade jobb:
Studier eller mycket arbete.
Politik ska inte ens vara ett alternativ för tänk tanken att alla löner hade halverats.. hade de velat ha kvar sina platser då?
Vi har alltså en mängd politiker som inte ansvarar för någonting och som utöver det plockar höga löner. De behöver inte ha någon adekvat utbildning eller stå för något de gör.
Som enda referens har man att man har arbetat inom politiken - vilket inte är ett jobb enligt mig.
Du ska ha arbetat på riktigt. Politiska sekreterare är påhittade jobb som även de avlönas av våra skattepengar. 

Det går också, väldigt tydligt, att se ryggraden här.
För är det så att de som skrikit högst backar?
Nej, de kräver de också.
I Trelleborg finns nu fyra kommunalråd.
Dessa är fördelade med en i moderaterna, en i kristdemokraterna, en i sverigedemokraterna och en i liberalerna. Därmed tystnade kritiken kring lönerna och de faller själv in i det som innebär hyckleri.

Länkat nedan finns också Apples VD, som väljer att sänka sin egen lön. Större än en kommunpolitiker det.
Hela systemet måste göras om för när det enda sättet att tjäna pengar på är att bli VD för ett statligt bolag eller tycka saker inom politiken, då måste man inse att landet inte går runt på detta.
Det går runt på dem som arbetar på riktigt.