söndag 26 februari 2023

Lägg dig framför ett flygplan för att rädda världen!?

"Sveriges första klimatfånge".
En man är inlåst i två månader för att han har blockerat vägar och tagit sig in på en flygplats för att förhindra flygplan från att flyga. För detta fick han två månader i fängelse och SVT väljer att göra ett reportage om honom där han får uttrycka sina åsikter.
Han erkänner i rikstv att han kommer fortsätta att bryta mot lagen, men han anser att det är civil olydnad.
Han anser inte att han är en brottsling.

Anser SVT att han är en brottsling?
Jag uppfattar det inte så.
Han får ett inslag i Sveriges ledande nyhetskanal och han ges utrymme för att berätta om sin ståndpunkt där han anser att detta är viktigt för planeten.
Han anser att det enda sättet att rädda Tellus är att göra såhär.

Vänd på det och tänk om det istället handlade om gängvåld.
Hade SVT gjort ett reportage om mannen som skjutit någon för att han ansåg att det var det enda sättet att stoppa gängkriminaliteten?
Knappast.

Varför anses då detta vara ok?
Handlar det om att journalister i Sverige främst är grönröda?
Jag tror att det är en stor del.
Vi har här en man som erkänner att han tänker fortsätta begå brott.
Han kostar oss skattebetalare massvis med pengar för det han gör och han har ingen ånger.
Han anser tvärtom att alla andra ska ha ånger för att de inte gör som honom.
Alla som flyger ska må dåligt.
Alla som kör bil ska skämmas.

Så vad hjälper detta?
För mig ingenting. Det visar bara på att mentalsjukhus i gammaldags form behöver öppnas upp igen. Dessa människor behöver professionell hjälp för att förstå att de inte kan lösa problemet här. De får helt enkelt åka till exempelvis Ryssland eller Kina.

Så han anser att jorden mår dåligt och att det enda sättet att den ska må bättre är att lägga sig på någon form av körbana?
DÅ bör han också veta att när ett fordon bromsar, bil, buss eller flyg, så kommer det också ut fler avgaser när de gasar upp igen. Således bör framtida bekymmer med människor som lägger sig i vägen också vara att eventuella straff för att köra över någon tas bort. Tellus mår ju bättre av färre avgaser och om man är så korkad att man klättrar över ett stängsel och lägger sig mitt i körbanan för ett flygplan eller en motorväg, så får man också stå sitt kast och bli överkörd.