torsdag 16 februari 2023

Vad är jäv?

Jäv betyder enligt Wikipedia att "jäv är en rätts- eller beslutssituation där en person kan tänkas vara partisk eller där det finns någon särskild omständighet som kan rubba förtroendet för personens opartiskhet. Den som invändningen riktas mot kallas för jävig. En jävig person får inte delta i beslutet i fråga eller i förberedelsernas för beslutet".
Med andra ord betyder detta att jag inte kan sitta med och besluta kring något som rör mig. Vill jag bygga en skidbacke på min tomt kan jag inte sitta med i nämnden och godkänna den. Genom åren har det därför blivit jäv många gånger. Väldigt många gånger.
Tänket har nämligen alltid varit att hellre en gång för mycket, än en gång för lite.
Ingen vill hamna i situationen där någon kan ifrågasätta ifall beslutet är taget för att jag är jag, eller för att jag har den åsikten.


Vad har då hänt i Sölvesborg?
Jo, sverigedemokraterna ville sätta upp ett tält i Mjällby och göra reklam för att man ska skriva under en folkomröstning mot lönen hos kommunalråd Mårtensson.
Vem handlägger då beslutet om att de ska stå där?
Jo, Mårtensson.
Då hon inte kan neka tillståndet jävlas man istället och flyttar platsen rakt in på en tomt jämt den föreslagna platsen.

Varför gör hon då såhär?
Jo, svaret är väldigt enkelt.
Hon gör såhär för att det handlar om hennes lön.
Det är den enda och väldigt enkla anledningen.

Jag är så lycklig att jag lämnade det sjunkande skeppet moderaterna och hittade människor som delade samma åsikter som mig!
Medborgerlig Samling i Sölvesborg är här för att stanna och bifogat finns programmet som sattes ihop innan valet. Vartenda ord i den är bra och ett av de ledande orden är just politisk adel.
Det som detta handlar om är nämligen politisk adel!
Vi ser människor som anser sig vara politiker som yrke, inte som något man gör för att förbättra på riktigt.

Som en del av en grupp för detta parti valde vi att göra gemensam sak med Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna i denna fråga och har därför deltagit i en överklagan kring detta beslut.

Moderaternas ungdomsparti hade för många år sedan en kampanj mot Göran Persson som statsminister. Kampanjen såg ut som så att ett stort P med en boll på (föreställde alltså statsministern) blev bortknuffad av en betydligt mindre streckgubbe. Den var talande och kunde använts om och om igen.. men personen i fråga hade bytts ut. Jag förstår inte hur man INTE kan inse att man varken är störst, bäst eller vackrast, utan tvärtom borde vara ödmjuk och backa.

Det är tröttsamt!
Den politiska adeln måste försvinna!