tisdag 28 februari 2023

När idiotin slår i taket!

Spelar ålder och kön någon roll?
Ja, absolut.
Det är nämligen den enda "logiska" lösningen på hur man kan vara så urbota korkade att ta sådana här beslut. I Hovrätten får man bara se inspelade filmer från Tingsrätten, varpå inga frågor kan ställas i efterhand. Fem personer är med och tar besluten. 
Av dessa fem personer var det i detta fallet en kvinna på trettio år, och därefter fyra män med en medelålder på 66,2 år. Män som uppenbarligen har legat under en sten de sista femton åren.

För då kommer den magiska frågan:
Vad är en snippa?
Jag trodde inte någon hade kunnat missa låten som var kring detta häromåret. 
Mannen har alltså tagit sin hand innanför trosorna på den tioåriga flickan, och sedan hade han "ett finger inne i snippan".
Dessa ord är uppenbart så svåra att förstå för dessa män med en medelålder på 66 år, att den anklagade blir en fri man. Anklagelserna har tagits bort trots att han redan var dömd i en tidigare instans.
Att han gjort något mot henne kan de inte säga något emot, men de anser sig inte vara säkra på EXAKT hur långt in fingret var och om det verkligen var flickans könsorgan som menades med ordet "snippa".
Detta trots att de har slagit upp ordet i en ordbok.

Vi har alltså en tioåring som har varit så modig att hon har berättat vad som har hänt. Det blir en rättegång och sedan blir allting fel för att de som ska döma lever i forntiden.
På vilket annat sätt hade hon kunnat förklara!?
Skulle de veta exakt hur många millimeter som det handlade om?

Sådana här beslut kan göra vem som helst upprörd för alla kan relatera till någon.
Detta hade kunnat vara din dotter, din granne eller en anhörigs barn.
Varför ska inte de få rättvisa?

Mamman till flickan berättar att flickan fortfarande får panikattacker och mår väldigt dåligt. Hennes tilltro för vuxna har försvunnit. Hur ska hon nu kunna tro på rättssystemet?

Det är pinsamt!
Överklaga och gör om.
Byt ut och föryngra dem som ska ta besluten.
Gör rätt!

Stackars flicka.