torsdag 14 juli 2016

Dags att dra ur tummarna!

Försörjningsstöd, det som tidigare kallades för socialbidrag bör inte ges ut för länge.
Tack för detta förslaget Kristdemokraterna!
Jag håller med er.

Vad jag har förstått är Kristdemokraternas förslag att de som har fått försörjningsstöd i tre månader därefter måste ut och arbeta eller hjälpa till med någonting i tjugo timmar varje vecka för att fortsatt få bidraget. Tack!
Det är på tiden att det äntligen händer någonting.
Ronneby.se

Alla de som av olika anledningar inte arbetar kan inte tro att välfärden är gratis. Med tanke på alla de som invandrat till Sverige och där kommunerna när som helst tar över försörjningsplikten för dessa människor så är detta förslag en mycket bra morot för att tvingas in i arbete.
Det är nämligen så att socialbidraget/försörjningskravet tas ur kommunens kassa. Det innebär en väldigt stor kostnad med tanke på de prognoser som säger att väldigt få av alla invandrare får ett arbete inom en femårsperiod.

Socialbidragen är inte roliga för någon kommun sedan tidigare och det lär bli betydligt värre framöver. Det behövs dock hjälp inom exempelvis parkavdelningen på sommaren och med snöröjning vintertid. Det är bra arbeten där man får möjligheten att träffa mycket människor som i sin tur kan hjälpa till med svenskinlärningen.
Detta är en möjlighet som gör att varje person kommer upp på morgonen och sedan träffar arbetskollegor. Det är ett perfekt sätt att få en gemenskap och att känna sig viktig samt värdefull. Det är ett utmärkt sätt att komma in i hur Sverige fungerar.
Vi är ett arbetande land och att inte bara få saker gratis, det tycker jag är utmärkt!

Vill du inte ut och arbeta dessa tjugo timmar så fine, men då får du ett mindre bidrag.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kd-vill-se-krav-pa-arbete-for-bidrag