onsdag 6 juli 2016

Medias sätt att få som de vill.

Människor tycker fel!
De röstar fel!
Folk har helt uppenbarligen helt fel åsikter!
Vad gör man då?

Jo, man gör sitt allra bästa för att på så många små sätt som möjligt bygga upp en bild som inte stämmer med den gemene uppfattningen men som stämmer in i deras röda syn på världen. Ja, jag vet. Bit inte den hand som föder dig. Det är för mig helt fel att kritisera de som jag så många gånger är i behov av vid valet men det går inte att vara tyst.

Gå in på länken nederst i inlägget.
Se klippet på en knapp minut som förklarar Sveriges nya asylregler.
Ser ni vad de gör?

svt.se
De börjar med att visa denna fria folkgrupp i kö med resväskor i handen och plötsligt byggs det upp ett stort hinder. En mur med en dörr. Det ska bli SVÅRARE att ta sig in och ID-kontrollerna kommer finnas kvar. Strax därefter kommer sekvensen, vid cirka 20 sekunder in, som stör mig mest.
Siluetten av en familj syns.
En man, en liten pojke, en mamma och en syster.
Texten och rösten berättar att familjeåterföreningen ska bli tuffare och så dras flickan ifrån sin familj.
Hallå?
Hur många flickor är det som kommer ensamma till Sverige?
Mig veterligen om man kollar på de boenden som Sverige har så är det främst män/pojkar.

Hur många flickor kommer tas från sina familjer?
För precis så vinklar media det.
Efter att ha sett denna lilla film kan man bara konstatera att svensk statlig media, de anser inte att de nya reglerna är bra. De ljuger om fakta genom bilder som visar en annan verklighet.

Detta är inte första gången.
Statlig media gör ständigt likadant. Bilden som är i inlägget är nog den som stört mig mest och den gången måste de ha förstått att det gick för långt då det enbart tog en liten stund innan de tog bort den. Artikeln handlar om att ensamkommande barn försvinner i Sverige och så är det en bild på en liten flicka i fem-sexårsåldern. Det stämmer inte!
Fråga runt i kommunerna och kontrollera dels hur många asylsökande som är flickor och utöver det hur många av dem som kom ensamma till Sverige trots att de bara är cirka fem år.

Medias roll är att ge en opartisk bild utav verkligheten utan at försöka påverka den som ska få nyheterna till sig. Det svensk media håller på med är absurt.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/det-har-galler-med-de-nya-asylreglerna