söndag 3 juli 2016

Underbara religion!

Din rätt att bestämma själv ska tas ifrån dig.
Din rätt att bestämma över din kropp och det eventuella liv som kan finnas ska upphöra. Polen går i raska kliv mot ett tänk som för mig är totalt fel.

Abort må vara mord för många och jag är själv för att det ska finnas restriktioner. Det finns de som använder en abort som ett preventivmedel men se då till att informera dem om vad som händer med deras kropp. Förklara för dem att det inte är bra för kroppen och att det sliter.
Inför en kostnad efter den andra aborten.
Det finns sätt att komma åt detta.
svt.se

Barn ska komma önskade till världen och det är för mig viktigare än att aborter ska förbjudas. Sydamerika är ett bra exempel på hur fel det kan slå ut. När ett barn blir med barn för att styvpappan har förgripit sig på henne, men hon vägras en abort, då slår det fel.
När en kvinna har blivit våldtagen och blivit med barn, hur ska de kunna förklara det för barnet sen?

Religion är för mig något för människor som vill skylla ifrån sig av olika anledningar.
Gud sa så eller si. Gud kanske tycker att det är mord att ta bort ett barn som inte är mer än ett embryo men inte ens hon ska sätta sig över kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp.
Polen och det katolska styre som nu driver på detta tar kliv bakåt i utvecklingen.
Detta är för mig ett bra sätt att peka på att just religion och politik ska hållas åtskilda. En egen tanke och en egen tro, helt ok, men låt inte det styra allt annat för då är du fanatisk.

Jag vet att vi svenskar räknas som extrema av motsatt anledning. Vi tror inte. Få människor skulle öppet säga att de tror idag. Jag tror. Jag är medlem i svenska kyrkan men det mest av en principsak, jag skulle aldrig gå ut ur den!
Jag anser mig dock vara hindu och har gjort under många år. Tyvärr får man inte vara med i två samfund samtidigt och hinduismen är inte så stor i Sverige. Min tilltro står dock till orsak och verkan, jag tror på karma och gör det jag kan för att den ska vara så bra som möjligt. Jag tror att människor kan bryta sitt habitus om de vill men det kommer krävas uppoffringar.

När religionen styr människors vardag anser jag den vara av ondo. När religionen säger att du ska bete, göra eller säga på ett visst sätt varje dag eller i perioder. Då anser jag den vara fel. En religion ska enligt mig vara något man förlitar sig på när man inte mår bra. Den ska inte styra dig.

Att införa ett, i princip, totalstopp för aborter i Polen kommer innebära en enda sak: De kvinnor som inte vill behålla det liv som komma skall, de åker till ett annat land och gör en abort. Om de har pengar. De utan pengar kommer föda ett barn som med all sannolikhet inte får de bästa förutsättningarna för en bra framtid.

Måtte Polens regering vakna.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/tusentals-protesterar-mot-abortforslag