måndag 25 juli 2016

Hon kunde blivit en balkongflicka.

17 år och brodern skulle tvinga henne att gifta sig. Då flydde hon.
Sara Mohammad berättar lugnt och sakligt om hur det är att växa upp i ett hem där religionen styr. Där kvinnor och män behandlas olika och där saker som de flesta i Sverige anser vara självklara, verkligen inte är det för många kvinnor och flickor i världen.

Sara är född och uppvuxen i Iran, i en familj där mamman såg till att flickorna skulle följa de seder och traditioner som finns inom islam. Berättelsen tar två timmar med musik och är väl värd att lyssna på. Jag beundrar människor som står upp för det de upplevt och inte böjer sig när PK-eliten i Sverige helst skriker rasist och påstår att hon är islamofob, för tänk. Precis just det har hon blivit kallad i Sverige. Hon som är uppvuxen inom denna kultur och detta tänk.
sr.se

Sara berättar att släkten och familjens åsikter är det viktigaste. Hederstänket är utbrett. Hennes bror satte en pistol mot hennes huvud och berättade för henne att hon skulle gifta sig med den man hade valt och trots att hennes pappa gick emot vann brodern.

Hon talar om att det finns förorter där religiösa regler styr vilket ingen normal människa som försvarar demokratin kan anse vara ok. Dessa personer som anser detta vara ok, och här nämner hon specifikt att vänsterpolitiker tror att detta är bra, anser att religionen ska styra staten eller åtminstone att de som är troende ska undantas från statens regler.
De anser nämligen att tvångsäktenskap, slöjor, barnäktenskap och könsstympning är bra.
Sara pekar väldigt tydligt ut att det är vänsterpolitiker som exempelvis Sjöstedt som legitimerar detta tänk genom att kalla henne för islamofob och på så sätt undvika en saklig debatt.
Dessa människor anser att deras barn ska slippa simundervisningen för att det är religionsfrihet i Sverige.

Tack Sara Mohammad för ditt program!
Tack för ditt engagemang mot det hedersrelaterade våldet för vem skulle kunna veta bättre hur detta är än du? När människor säger att du ljuger, är rasist eller islamofob, höj ditt huvud för jag litar mer på dig än en man som under en lång tid bodde på Östermalm.
Jag litar på dig för du är uppvuxen och har upplevt det som jag bara kan läsa mig till.

Sverige behöver fler som dig.
Stå på dig!

Följ länken och lyssna på en av årets bästa sommarvärdar!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/751866?programid=2071