måndag 4 juli 2016

Tjuven Danmark.

Fem asylsökande fick sina pengar konfiskerade när de anlände och sökte asyl i Danmark.
De fem männen som anlände med flyg till Kastrup hade pengar motsvarande cirka 165 000 svenska kronor med sig och fick av dessa drygt 100 000 kronor beslagtagna med hänvisning till den danska lag som säger att de som söker asyl ska få allt över 10 000 danska kronor beslagtaget så länge det inte är smycken med ett affektionsvärde.

Vänstervärlden skriker. Detta är hutlöst!
Fruktansvärt!
Det är deras sista pengar för ett hopp i sitt nya land!

Precis som jag har skrivit tidigare ser jag på detta på ett helt annat sätt. De männisor som kommer och söker asyl kostar i snitt, enligt EU-kommissionen, cirka två miljoner svenska kronor för varje person innan de är i arbete och bidrar till välfärden i sitt nya land.
Två miljoner.
Dessa män, som alltså flög till Danmark, blev av med cirka 20 000 kronor per person.
Som jag ser det är det rätt billigt ändå.
1 980 000 kronor får de så deras 20 000 kronor ger väldigt god ränta.
metro.se

Sedan många år tillbaka har jag skrivit om kvotflyktingarna och vad jag anser vi bör göra där: höj kvoterna. Det är fattiga människor, De människor som av FN anses ha det värst i världen. De ska vi hjälpa och jag ser inga problem med att hjälpa dem med allt här. Övriga ska vi dock hjälpa på plats.
Att betala uppehälle här för människor som uppenbarligen har pengar att försörja sig själv med, det finner jag inte alls meningen med.
Precis som alla andra människor är de välkomna hit och hela världen hade varit välkommen. OM de betalade för sig själv. OM de levde här som turister tills det lugnat ner sig i sitt hemland, tills de sökt och blivit antagna till en utbildning här (vilket inte kan vara svårt så högutbildade som alla är enligt media) eller tills de skaffat ett arbete.
Lagen ställer till det här men hade kunnat ändras om det plötsligt inte rörde sig om hundratusentals människor på ett par år.

Sverige gör dock tvärtom. Här ska asylsökande berätta om de har tillgångar med sig så att de klarar sig själv men blir samtidigt informerade att om de inte har pengar, då kommer de få en dagpenning. Hade du berättat om tillgångar?
Jag hade med all sannolikhet inte gjort det.

Jag anser att Danmark gör helt rätt.
20 000 kronor för mat och uppehälle under flera månader eller år, det kan inte anses vara dyrt.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6464324
http://www.sydsvenskan.se/2016-06-30/100-000-beslagtogs-fran-asylsokande
http://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/Medan-du-vantar/Ekonomiskt-stod.html