fredag 8 juli 2016

En iskall svensk sommar med regn.

Regn, regn, regn.
Vädret är det stora samtalsämnet och visst är det härligt att vara vid stranden, åtminstone vid vattnet, när solen gassar. Njuta av de där farliga strålarna som vi ska undvika på dagen enligt de senaste rönen. Nästa år säger de något annat och om tio år skrattar vi åt dumheterna vi trodde på nu.
Man ska ligga på stranden och äta något med sand i, kommentera hur andra ser ut eller fundera på att just nästa år ska den egna kroppen vara klar för stranden.

Alla prognoser säger ösregn eller regn stora delar av sommaren och jag kunde inte brytt mig mindre.
Jag missunnar visserligen inte någon annan sol och värme men inser att det inte hjälper att klaga. Jag älskar utöver det hösten och ser fram emot den sedan många veckor tillbaka.
Det finns inget härligare än när kylan kommer krypande på kvällarna, när vår fantastiska lövskog ändrar färg och höstdofterna dyker upp. Med skogen in på knuten finns det en hel del löv att räfsa här men det stör mig inte. Mossan på taket ska rensas och häromåret satt jag där med Melissa Horn i högtalarna och undrade hur man överhuvudtaget kan vilja besöka en annan plats än denna.
Av alla platser som finns, finns det inget som Hällevik.

Det kan regna hur mycket det vill och om så hela sommaren regnar bort, så kunde det varit värre. Vi har tak över huvudet så regnet stör egentligen inte. Vill man gå ut finns det regnkläder och gällande barnen så finns det få saker som kan göra dem så lyckliga som riktigt stora vattenpölar.

Vi ägnar hela sommaren hemma oavsett vädret. Oavsett torka eller översvämning och vi kommer ha fullt upp ändå. Vi har bockat av några av länets sevärdheter men än finns det många kvar. Skulle det vara jobbigt att åka någonstans är det rätt skönt att bara lägga sig på studsmattan och studera småkrypen under den eller träden och djuren ovan den.

Ingenting är värre än vad man väljer att göra det till och det är bara vatten.
Så oavsett väder önskar jag alla en trevlig sommar som förhoppningsvis fortlöper snabbt så att hösten snabbt knackar på med alla sina vackra färger.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/stora-semestermanaden-startar-en-riktig-vaderrysare