tisdag 5 juli 2016

Tills döden skiljer oss åt.. bokstavligt talat.

Äktenskapet ska vara något heligt.
Det är något två människor att förenas i och i den tid vi nu lever i, kan man göra om det många gånger. Det finns dock ett ordspråk som säger att "kärleken är beständig men föremålen skiftar" och det stämmer. Det viktigaste är dock kärleken.
De som gifter sig ska göra det av egen fri vilja.

Tjejen har kommit till Sverige och tagit till sig vårt levnadssätt. Hon har levt som vi alla antar att vi ska få leva våra liv men hennes familj hade bestämt något annat.
Hon skickades till Afghanistan där hon tvingades gifta sig med en man hon inte var intresserad av. Hon hade dessutom redan en jämngammal pojkvän i Sverige och när hon kom tillbaka fortsatte deras relation mot hennes familjs vilja.
Detta ledde till att hon blev hotad, trakasserad, misshandlad, rånad och utpressad och så även pojkvännen som dessutom fick utstå sexuella trakasserier.
Vilka var då de som utförde dessa brott?

Jo, kvinnans pappa, hans vän och hennes bror.
Familjens heder skulle nämligen återupprättas.

Ni var välkomna till Sverige men ni bör nu lämna landet. Åk tillbaka till det land där ni anser att detta är ok. Hur i hela världen kan man göra såhär mot sin egen dotter?
Hur kan man utsätta henne för detta om man inte har en extremt trångsynt syn på världen och hur livet ska levas? VEM bryr sig om heder?
Det ordet är inget som någon bryr sig om. Heder?
Ja, om jag inte skulle förknippa det med religiöst totalt inkompetenta människor med ett stenålderstänk så hade jag nog tänkt på gäng i USA. Heder?
Det är pinsamt!

Mina tankar går till Pela och Fadime.
Var deras kamp förgäves?
Fadime mördades av sin familj 2002 och det är nu fjorton år sedan. Har ingenting hänt?
Pela dog 1999. Varför bryr sig ingen?

Alla är så rädda för att någon ska slänga rasistkortet på dem för att de nämner detta men jag har under min uppväxt aldrig någonsin stött på någon som ens nämnt ordet heder när de inte ansett att deras barn träffat rätt livskamrat. Det tänket är nämligen inte rotat här men det är i många av de länder som människor kommer hit från.

Vi måste vara klara med att vi välkomnar hit människor och de får ha vilken religion de vill, vilken bakgrund och vilka åsikter de vill för i Sverige har vi den fantastiska möjlighet att detta är fritt. De som kommer hit och som denna tjejs familj gör sitt bästa för att motverka allas vår frihet och rätt, de kan dock vänligen åka tillbaka omedelbart.
DE gör nämligen att flickor, tjejer och kvinnor ska tryckas ner och behandlas som skräp rent ut sagt. Föräldrarna må kanske inte alltid ha varit så nöjda med valet av varken vänner eller pojkvänner men någon heder har jag inte hört talas om.

Måtte dessa män få långa straff och sedan ett omedelbart utvisningsbeslut som ska verkställas oavsett om de släppas ner med fallskärm i IS-områden. De har förbrukat allt medlidande jag kan känna för människor.
Familjen är det heligaste som finns och de skadar eller mördar man inte med vilje utan de skyddar du mot allt ont så långt det går. Och med ont ingår inte att skaffa en svensk pojkvän.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/lund-tre-man-atalas-for-aktenskapstvang
http://gapf.se/glom-aldrig-fadime-sahindal/
http://gapf.se/glom-aldrig-pela-atroshi/
http://gapf.se/glom-aldrig-offren-for-hedersmord/