tisdag 22 oktober 2024

Är svensk media stolta nu!?

Jag kan svära rakt ut för detta!
J*vla hyckleri!
Amun Abdullahi är en kvinna som jag följde under många år och när hon valde att lämna Sverige så skrev jag ett inlägg om henne som finns nedan. Det är skrivet 2013.
Hon kontaktade mig ett par veckor efter det och tackade för att jag stöttade henne, men att hon inte längre trodde på Sverige som en demokrati.
Svensk media och det politiska samhället hon trodde på vände henne ryggen när hon behövde det som mest.

Amun kom till Sverige på nittiotalet från Somalia.
Hon lärde sig svenska, kom in på journalistutbildningen, läste den och började jobba för svensk media. Där började hon gräva i det som för henne var en självklarhet.
Hon valde att undersöka något som under denna tiden var fullständigt tabu på grund av rådande läge i världen och Sverige. I Sverige var allting rosenskimrande och invandringen var absolut inget problem alls för alla som kom till vårt land var högutbildade, intelligenta och ville anpassa sig in i vårt samhälle.. det fanns inga problem!

När då en kvinna med somaliskt ursprung gör ett reportage där hon pekar ut att ungdomsledare i Rinkeby värvar barn till att kriga för Al-Shabaab, som är en islamistisk milisgrupp i Somalia som liknar Al-Qaida, så möts hon inte med hyllningar.
Tvärtom.
Hennes arbetsplats, som är svensk media betald av staten, får panik.
Sådan panik att man gör ett program mot henne.
Programmet Konflikt gör ett grävande reportage för att sänka Amun. 
Vilket de också gör.
Hon blev jagad av "sina egna" i Rinkeby när hon berättade om hur ungdomsledarna gjorde, men nu jagade också det samhälle som hon värnade henne.
Varför?
Jo, för att hon hade rasistiska tankar och pekade ut somalier som en grupp.
Hon är från Somalia!

Nu skriver alla tidningar om henne.
Nu hyllar de henne.
DE mördade henne.
De skickade henne tillbaka till Somalia efter att de hade mosat henne i Sverige och nu blev hon mördad av det som troligtvis är samma organisation som hon varnade för i Sverige för elva år sedan.
Al-Shabaab.
Ni vet, den snälla lilla organisationen som Amun varnade för, de plockade henne till slut.
Jag hoppas att Konflikts journalist då, Randi Mossige-Norheim, känner sig stolt över vad hon åstadkom. Det var viktigare för henne att följa vänstervinklingen och förneka problemen än att vara en schysst kollega och gratulera Amun för ett bra reportage.
Amun pekade ju redan då på de problem vi idag upplever i Sverige.

Vila i frid Amun.
Denna gång kan du inte skriva och tacka mig, men jag glömmer inte.
Människor som du offras tyvärr i kampen för vad som ska vara "rätt".