lördag 12 oktober 2024

Socialtjänsten stjäl barn!

"LVU-kampanjen" blev stor i svenska medier och visar varför moderaterna skapade det största problemet Sverige har. De öppnade alla gränser och välkomnade varenda människa som ville in.
Alla som kom skulle bo, få bidrag, jobba om de kunde, gå på SFI väldigt länge och förhoppningsvis lära sig svenska. Det gick inte. Pressen blev för hög och den kulturella krocken för stor.
Människorna som kunde anpassa sig har fungerat bra i det svenska samhället.
Många klarade det dock inte.
Vems fel är det?

Jag beskyller främst den svenska staten och då moderaterna som styrde Sverige då.
Reinfeldt ansvarar för att alla människor fick rättigheter men inga skyldigheter.
Alla fick veta vad de kunde kräva, men inte vad som förväntades av dem.
Krockarna blev för många väldigt stora.

Nu har det gått många år och denna LVU-kampanj är ett exempel på att många av dessa individer, trots alla år i Sverige, inte förstår hur systemet här fungerar.
Ingen stjäl barn i Sverige.
Socialtjänsten har inget egenintresse i att omhänderta barn, utan det är den sista utvägen när ingenting annat fungerar. Tvärtom skulle jag vilja påstå att man många gånger väntar in i det sista med att omhänderta barnen av den enkla anledning att det är väldigt dyrt för samhället och att ett par enstaka barn kan spräcka hela kommunens budget i detta område.
Ingen vill det.

Så varför omhändertas då barn?
För mig delas det in i två delar: fysiskt eller psykiskt.
Antingen har det att göra med att föräldrarna fysiskt inte klarar av sina barn eller slår dem.
Psykiskt är det när de inte förstår hur de ska hantera barnens känslor och hur de ska interagera med dem. Innan barnen omhändertas, såvida det inte är av sexuell natur, så kommer familjen att varnas och kallas på samtal. Bekymret här är då förmodligen att man inte förstår informationen som har kommit för man talar inte det språk som är officiellt i Sverige: svenska.

Nu har utredningar visat på att muslimska barn inte alls omhändertas oftare än barn till ickemuslimer. Skillnaden är att den muslimska gruppen har startat en enorm påverkanskampanj där människor i sin tur inte ifrågasätter. Man tror på vad som sägs. 
Den svenska socialtjänsten har inte haft en chans när man inte kommunicerar på samma språk.
Anser man att det är ok att barn får stryk eller åsidosätts, då får man nog flytta tillbaka för jag kommer aldrig någonsin vara tyst om vi börjar att förändra lagarna i Sverige efter vad människor från andra länder anser vara korrekt.
Vi agade barn i Sverige också.
Förr. Sen växte vi med tiden och förstod att det inte var rätt.

De individer som för dessa kampanjer gör allt för att skapa ett "vi och dem".
Istället för att ena vårt samhälle till att hjälpas åt så skapar de hinder.
Det de nu gör i denna socialtjänst verkar jättebra och är ett exempel på något som skulle funnits på plats redan innan Reinfeldt ställde sig och öppnade allas hjärtan.
Hade det redan varit på plats, så hade inte de bekymmer vi nu upplever funnits.