torsdag 10 oktober 2024

Så fruktansvärt ovärdigt!

Hon hittade sin mamma sovandes i sin mattallrik.
Jag är ingen expert på omvårdnad eller vård, men man måste inte vara så smart för att inse att detta är fel. Personalen satt nästan jämte och skrollade i sina mobiler.
Vad hände med värdigheten i vårt samhälle?

Skräcken när jag läser dessa artiklar är att min nära ska bli gamla.
Att jag själv ska sitta där en vacker dag.
Och kommer man till den åldern har man tur, men värdigheten försvinner uppenbarligen fullständigt. Hur kan man göra såhär med en gammal människa!?
Inte nog med att mamman låg och sov i tallriken så hade hon fått stora sår på benen och fötterna så att hon inte kunde gå. När ska detta förändras?

Att jobba med äldre borde vara för dem som vill detta och inte som något man gör för att man inte kan komma in någon annanstans. Jag generaliserar, absolut, men jag ser också vilka det är som arbetar på boendena. Många är helt fantastiska men det finns också individer som inte kan se skillnad på enkla saker. De klarar inte av lätta rutiner för att det blir för många kommunikationsbrister.

När jag läser artiklar som denna så undrar jag om vi inte skulle börja övervaka överallt.
Jag vet att många är emot det av integritetsskäl, men för de äldres skull.
Har du en kamera på dig så sköter du dig förhoppningsvis om du nu inte förstår det ändå.
Vår befolkning blir äldre och andelen som vill arbeta med detta är få.
Mobilen borde aldrig få finnas med på ett arbete som detta och de äldre borde sättas i centrum. Hitta på saker! Gör det de vill! Många har varit väldigt aktiva tidigare men ska plötsligt bara sitta still.
Släpp på reglerna som kommuner och regioner ofta har och låt dem följa med på diverse saker, för att säga att det inte finns pengar till dem som har byggt samhället... det är faktiskt fruktansvärt.

Stackars alla äldre människor som hamnar på sådana här boenden med en sådan personal!