fredag 9 december 2011

Nobelpriset 2011- diktaturer

Vitryssland: "Europas sista diktatur" Lukasjenko styr allt och tillsätter alla på olika nivåer i landet. Ett av de länder i världen Med sämst tryckfrihet i världen då allt ska godkännas av honom eller hans folk.

Eritrea: Diktatorn Afewerki styr landet med järnhand. Senast i september nobbades Reinfeldt och Bildt att få träffa honom för att diskutera frigivandet av svenske Dawit Isaak då han suttit fängslad i nästan tio år.

Iran: President Ahmadinejad, Hamas, Hizbollah. Behövs det mer förklaring?

Nordkorea: Behövs det NÅGON förklaring?

Saudiarabien: En av världens mest hårdföra diktaturer under kung Abdullah. Tortyr är vanligt förekommande.

Sudan: Ett till av världens mest hårdföra diktaturer under Al-Bashir. Landets lagar bygger på sharia.

Syrien: Ingen kan ha missat vad som händer där.

Zimbabwe: Mugabe. Behövs inte närmre förklaring.

Ambassadörer från ovanstående länder är välkomna till Nobelfesten i år men inte Jimmie Åkesson. Känns nästan som om jag för en kampanj för honom men det stör mig så fruktansvärt att man gör skillnad på folk och folk. Alla människor har samma värde. Länder som avrättar människor, som inte bryr sig om ditt folk, renodlade diktaturer, de är välkomna... Men inte Åkesson. Nobelstiftelsen säger att de vill bygga festen på Alfred Nobels humanistiska anda, därför är inte Åkesson bjuden. Undrar hur Nobel hade känt sig om han vetat att diktaturerna är välkomna in i hans humanistiska sfär. Pinsamt Sverige. Jag nobbar Nobelfesten i år. Jag kan ärligt säga att i mina ögon har alla människor lika värde. (även diktatorernas även om de själv inte ser andras värde)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14052941.ab