onsdag 6 februari 2013

Allmän förskola från två års ålder?

Socialdemokraterna har gjort det igen. De gör mig mörkrädd och totalt livrädd för ett maktskifte i vårt land. Varför ska vi skaffa barn när det enligt dem är samhället som ska uppfostra dem?
Ska vi föräldrar bara vara avelsmaskiner?
De vill att barnen ska börja tidigare på förskolan och samtidigt avskaffa vårdnadsbidraget som faktiskt ger föräldrar möjligheten att stanna hemma längre med sitt barn om de vill.

"En sänkning från dagens tre år till två år, innebär att "kunskapsresan" börjar tidigare för barnen i organiserad form, framhöll partiets gruppledare Mikael Damberg."

Vilken kunskapsresa?
När var herr Damberg ute i verkligheten senast?
Förskolan finns för att barnen ska kunna vara där när föräldrarna ser till att Sverige ska gå runt genom att de arbetar och genererar skattepengar. Förskolan är ingen uppfostrings och lekanstalt trots att många verkar tro det. Den är enbart till för att föräldrarna ska kunna jobba.
För mig är det så fel som det är idag.
Det skylls på att det är bra för barnet och att barnen vill gå på sin förskola.
Har de något val?
Föräldrar prioriterar ofta sin egen karriär och sina egna intressen. De har skaffat barn för att det är helt enkelt så man gör i dagens samhälle.
Får nu socialdemokraterna som de vill ska barnen kunna lämnas ännu tidigare.
Kunskapsresan ska börja tidigare.. vilken kunskapsresa?
Exakt vad tror de att en tvååring lär sig på förskolan?
Många föräldrar har en uppfattning, tydligen s med, att barnen missar något om de inte är på förskolan eller inte kan vara med en dag av någon anledning. Så är inte fallet.
De kanske missade att leka med leran, gå ut ett varv, sjunga, rita och måla.. och så vidare.
Det är ingen hjärnfysik de håller på med. De gör saker som föräldrarna själv kan göra med sina barn om de ville. Ägna tid åt era barn för de är allas vår framtid!
I artikeln nedan till vänster tar mannen som skrivit den upp och jämför dagens förskoleverksamhet med vad som verkligen är barnets bästa. Är det barnets bästa att börja förskolan tidigare?
Enligt honom och den forskning han hänvisar till bör inte barn börja före tre års ålder. Individuella skillnader kan förekomma men tre år är den ålder han sätter för att det ska vara tryggt för barnet.
Det ska vara för barnets bästa.
FNs barnkonvention kanske inte är något s hört talas om men de vill att man alltid ska se till barnets bästa i alla situationer. Vad är det som gör att de tror att barnets bästa är att lämna föräldrarna för att skolas in i en kollektiv värld där alla ska vara på samma sätt?

Jag väntar nästa på att höra nästa förslag där vi från födseln får ett datum hemskickat vid födseln på när det förväntas att vi ska skaffa barn som sen ska lämnas till kollektivet och uppfostras av samhället. Fruktansvärt.

Jag är helt övertygad om att samhället hade sett väldigt annorlunda ut om barn hade fått stanna hemma hos sina föräldrar till de var trygga och säkra på sig själv. Man missar ingenting av att vänta några år på att skolas in i verksamheten. Jag tror istället att man missar väldigt mycket genom att missa den mest värdefulla tiden man kan ha med sitt barn. Den tid då barnets grundtrygghet ska befästas. Barnet framför allt.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article16185456.ab
http://www.hemmaforaldrar.se/stress_hos_barn__per_kageson.htm
http://www.aftonbladet.se/debatt/article14794301.ab