tisdag 5 februari 2013

Kommersiella Alla hjärtans dag på intågande..

Jag är förmodligen en av de personer som handeln inte tycker om. Det värsta jag vet är kommersiella dagar som ska tvinga de som aldrig någonsin annars skulle ge något till den de håller kär att göra det. Trams. Tillsammans med mor och fars dag är alla hjärtans dag en av de mer meningslösa.
Varför ska man visa sin uppskattning av någon en endaste dag varje år?
Jag blir tio gånger mer glad när någon bryr sig en annan dag.
Mor och fars dag kan jag ändå förstå på något sätt för att det kan vara barnens dag att visa uppskattning av sina föräldrar. Jag ser dock ändå det på samma sätt. Lär barnen att uppskattning ska visas varje dag och inte bara vid vissa tillfällen.

Alla hjärtans dag har varit en av de första saker jag avskaffat när jag träffat någon.
Om man nu måste ge bort någor gör det då en annan dag när tvånget inte är så stort.
De gånger någon kommer med något och berättar att de tänkte på mig när de såg det då blir jag mycket gladare. Då fanns jag alltid i tanken trots att det inte var en kommersiell dag då det förväntas att man ska ge bort eller få saker.
Där kommer nästa sak. Jag avskyr att få saker.
Det är i princip omöjligt för någon att veta vad jag tycker om.
Den jag vet som kommer närmst alltid är min mamma men det är inte så konstigt då hon är en av de som tvingats vara runt mig i snart trettio år. Det låter kanske otacksamt men för ett par år sedan bestämde jag mig för att sluta handla saker så länge de inte känns.
Hittar jag något som känns bryr jag mig inte överhuvudtaget vad det kostar.
Den enda gång jag känt att jag fick backa var när jag hittade en riktigt häftig lampa i Kosta när jag var på konferens på deras hotell. Jag ger inte 120.000 för en prydnadslampa.
Affektionsvärdet har inget med inköpspriset att göra.
Jag är löjligt förtjust i min träelefant som jag släpade hem från Indien samt mina kapsylöppnare som snart fyller en hel vägg. Kostnaden för dem har inte varit så hög.

Däremot tycker jag om att ge saker och gör det när jag hittar saker jag vet passar till en viss person. Oavsett om det är en kommersiell dag i handeln eller inte.
Min uppmaning till er där ute är att gå och köp eller gör något till den ni håller av en annan dag än den handeln har bestämt. Jag lovar att uppskattningen kommer bli mycket högre.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Alla_hj%C3%A4rtans_dag