måndag 25 februari 2013

Vilken vvsare!

Min första tanke när jag såg artikeln var att hur i hela världen har någon lyckats med detta!?
Förmodligen var det en vvsare någonstans här i södra Sverige som blev lite nervös när han läste tidningen. Någon har lyckats koppla ihop ett elementrör till kaffemaskinen på F17 i Kallinge.
Förmodligen har de inte tagit någon skada men jag förstår om de blir nervösa.

När något sådant här händer tänker jag på hur viktig skolan är. Lärlingsjobben behövs verkligen för att tillgodose framtiden med duktiga vvsare som kan det de ska göra. Sådant här ska inte kunna hända oavsett vem som gör det egentligen.
Det förvånar mig inte om de kommer fram till att det är någon anställd som velat vara snäll och gjort det och jag hoppas isåfall att han/hon inte får för mycket skit för det. Om det nu skulle visa sig vara vekligheten. Det ska inte finnas en vvsare därute någonstans som fortsätter jobba utan att kolla att de verkligen har de kunskaper som behövs.

Just vatten är det enda jag inte grejar med själv. Mindre strömsaker är inga problem, inte heller andra hantverksyrken men just vattenrelaterade saker håller jag mig undan. Åtminstone de större. Det gör för mycket skada om det skulle visa sig att jag gör fel. Tänk då om personen jag tar in inte har kompetensen. Inte världens roligaste sits!

http://www.di.se/#!/artiklar/2013/2/16/elementvatten-i-kaffemaskinen/
http://dagbladet.se/nyheter/inrikes/1.5590747-elementvatten-anvandes-i-kaffemaskin