tisdag 19 februari 2013

S med kompani vill ha förbud

Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet tycker inte att regeringens förslag om mobilanvändning när man kör var ok och motionerar nu i ämnet. (Rod nr 4, sidan 5)
Regeringen kom efter många om och men fram till att de inte tyckte mobilanvändning skulle förbjudas när man kör och jag håller helt och hållet med dem i detta. För mig hade det blivit en uddlös lag. Jag kan inte se varför det skulle hjälpa någon att förbjuda detta och jag anser att vår polis har betydligt bättre saker för sig än nu även börja jaga de som pratar i mobilen.
Hur ska de bevisa det?
Ska de beslagta mobilen ch kolla i telefonlistan efter senaste samtal?
Hur ska de bevisa att de verkligen pratade?
Någon kanske bara höll upp telefonen i örat för att lyssna på en låt.

Jag vet att det finns många som absolut inte borde få använda sin mobil när de kör bil men samtidigt är det så att många klarar det. Alla behöver inte straffas för att några inte klarar det.
Så länge det varken finns ålderskontroller på körkortet, kontroll av halkkörning etc efter att någon fått körkort så tycker jag det är löjligt att ens tänka tanken på att förbjuda mobilen.
Ska jag köra långt tar jag handsfreen men det är inte alltid den är med när det är kortare sträckor.
Hur skulle jag då göra om det ringer på motorvägen som är en säker väg?
Jag får inte stanna och svara.

Jag anser att det finns andra saker att lägga krut på än att jaga de som använder mobilen.
Polisen kunde varit ute varje dag och tvingat varenda förare att blåsa för jag tror att de som kör påverkade av något är betydligt farligare.