söndag 10 februari 2013

Fantastiska Danmark!


Jag upphör nog aldrig att förvånas över att jag själv faktiskt upptäcker nya saker varje dag. Jag har skrivit tidigare om förkärleken till Danmark och närheten till Köpenhamn som mer känns som min huvudstad än vad Stockholm gör.

Jag har ett rätt bra tag varit på jakt efter en Christianiacykel. Med tanke på att jag ska kunna ta mig runt med två barn och därutöver kunna ha möjligheten att faktiskt ha saker med mig känns det som en bra ide att investera i en sådan. De som dykt upp på blocket har varit i ett bedrövligt skick, varit någon kopia som det aldrig hade gått att hitta reservdelar till eller har de varit nya vilket innebär att de kostar runt 25.000 kronor. Det priset är då oftast utan de extrasaker som finns till.
Detta är anledningen att jag har backat endel.
Igår öppnades mina ögon då min svåger berättar att han hittat danska blocket och att om man tyckte det svenska var stort var det ingenting jämfört. Jag kan se redan nu att detta kommer kosta mig skjortan på ett eller annat sätt. Det fanns för det första inte två cyklar att välja mellan utan hur många som helt och nypriset ligger ungefär 10.000 kronor under det svenska för en likadan cykel.
Jubel från mitt håll!
Musikinstrumenten har jag inte vågat gå in och titta på än för jag vet att jag kommer förälska mig i varenda ett jag inte själv redan har ett exemplar av.
Efter samtal med världens bästa Pär idag fick jag dessutom tips då han redan hämtat sin i Danmark.
Jag kan alltså stiga på tåget i Sölvesborg, åka till Köpenhamn vilket tar mindre än två timmar, stiga av och bege mig till cykelaffären, köpa min christianiacykel och sedan helt enkelt cykla på tåget och cykla av i Sölvesborg. Det kan helt omöjligt bli enklare. Detta betyder att jag till sommaren kan packa två barn, strandstolar och allt annat som möjligtvis kan behövas och cykla.

För oss som bor med ett tågavstånd liknande mitt till Danmark rekommenderar jag starkt Den Blå Avis;

www.dbk.dk

för inhandling av saker du både behöver och saker du inte visste fanns men som du plötsligt inte kan klara dig utan!