måndag 27 februari 2017

Med all respekt..

.. för en av de stora män jag alltid har beundrat inom politiken.
Jag tycker det är roligt att se hur många människor som plötsligt är så otroligt stolta över sitt land att man berättar om det utan att för den delen räknas som rasist.
Bilden av vårt land är tydligen så viktig att allt annat läggs på is.

Jag älskar Sverige.
Av alla de länder jag har besökt finns det inget som är bättre än när man kommer över Havelidabacken och blickar ut över Hanöbukten när man kör in i mitt älskade Hällevik. Med åren har lugnet lagt sig och vi gör inte längre några långresor för jag älskar Sverige.
Här finns allt.
Jag älskar våra årstider, Hanö, möjligheterna det finns för utbildning och skolgång för barnen. Jag älskar mitt arbete och mina fritidsintressen. Jag älskar att kunna gå ett steg utanför tomten och befinna mig i ett paradis av lövskog. Ek och bok som på våren trängs med vitsippor och blåsippor.
Jag älskar Sverige på många sätt.
Det betyder dock inte att jag låtsas se någonting som inte finns där eller tvärtom.
Hur gärna jag än vill så växer det inte orkidéer utanför tomten.
Det är inte trettio grader varmt här på vintern och är det så att jag ställer mig med fönen och värmer termometern till den nivån, betyder inte det att det är så varmt överallt.

Att jämföra krisen på Balkan med situationen Sverige har nu är för mig helt fel.
Det går omöjligt att jämföra och den som på ett seriöst sätt vill framställa det som liknande händelser bör ställa upp dem i två kolumner och redovisa likheter och skillnader.

Människor som flydde Balkan kom till Sverige, fick ett lån till det nödvändigaste och började arbeta direkt. De kom från Europeiska länder med liknande system som Sverige har. En så simpel sak som ett körkort fungerade här. Det var människor som, oavsett religion, visste hur Sverige fungerade då vi var en del i helheten. Det var människor från länder där vi kunde se deras skolgång och där det fanns papper på de kunskaper de sa sig ha vilket annars kunde kontrolleras av andra människor i samma område. De flydde inte från U-länder i den bemärkelsen som det är nu.

För de människor som kommer hit nu hägrar säkert friheten vi har förtjänat, men även bidragen och de låga kraven. De kommer nämligen hit och får allt de behöver men på ett väldigt dåligt sätt då de alla trycks ihop fast att de lever med devisen "öga för öga". De hatar varandra men tvingas leva ihop i Sverige. Det finns de som säger att det inte är några problem men alla händelser på alla boenden talar sitt tydliga språk.

Människorna som kommer till Sverige nu påstår sig ha utbildningar, men har inga papper på det.
De kommer hit och kör bil fast att det inte finns någon utbildning för att få körkort i deras hemländer och deras eventuella papper inte gäller att köra bil i Europa med. De kommer från länder där mannen står över kvinnan och där ett nej helt klart inte är ett nej.
Länder där du får ha många fruar och vara pedofil utan att ha begått ett brott.
Bland dessa finns det såklart människor som gör det de ska och sköter sig men de kommer till ett land utan bostäder, utan jobb och där möjligheterna för att få ett självförsörjande liv i sin generation är väldigt låg. Den som begår brott får med största sannolikhet stanna ändå och den som ljuger om sin ålder premieras. Bilar bränns och människor skjuts.
Kommuner vägrar nu att ge socialbidrag/försörjningsstöd då deras ekonomier kraschar.
Vi behöver visserligen arbetskraft men högt utbildad sådan.
Människorna som kom bara i fjol är nästan dubbelt så många som under nittiotalet och utan papper.
Siffrorna går inte ihop.

Vi ska vara godhjärtade, men på rätt sätt.
Rätt sätt är enligt mig inte att ljuga om hur bra det alltid är här överallt.
Rätt sätt är att vara ärlig med allt som händer.
Rätt sätt är att hjälpa dem som inte har pengar att fly.

Det går inte att jämföra människorna som kom till Sverige under Balkankrisen med de som kommer nu och jag tycker att den som anser mig ha fel, ska fråga dem som kom under krisen på nittiotalet.
De jag har talat med tycker det är en katastrof som landet gör nu.
Vi släpper in människor och de får mycket rättigheter, men inga skyldigheter.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/carl-bildt-har-ar-sanningen-om-sveriges-flyktingar
http://www.gp.se/ledare/dagens-invandring-inte-som-den-fr%C3%A5n-balkan-1.4171318