söndag 12 februari 2017

Absolut nej!

Journalisten tog beslutet att smuggla med sig en flykting och blir dömd varpå SVT säger att de kan betala för rättegången. Detta är svensk opartisk media i ett nötskal.

Så SVT sände serien, jo det är ju inte konstigt alls.
Att de sedan tar ansvar för vad de medverkande gör för att bryta mot lagen, det är en helt annan sak. För mig borde det absolut INTE innebära att statlig television ska betala för att en person är olaglig.
Ska det vara så kommer det bli väldigt intressant att se var gränsen går.
svt.se

Jag har minnen av en programledare som åkte dit för innehav av droger. Han kände sig stressad över sitt arbete. Kanske han ska få betalt retroaktivt då?
Han kunde ju inte hjälpa det..
Han var ett offer..

Om SVTs reporter väljer att smuggla någon över gränsen till Sverige är det hans problem, inte alla andras och definitivt inte skattebetalarnas som inte gör något annat än betalar skatt för vad alla andra gör. Helt fel!

Alla får veta, förhoppningsvis, från sin barndom att de ska ta ansvar för sina handlingar.
Ingen annan kan ta beslut åt dig och ingen kan tvinga dig att göra vad du vill.

På Ring P1 i fredags diskuterades detta och en dam tog upp hur hemskt hon tyckte det var att det ens blev en rättegång. Det var lika hemskt som att de stackars pojkarna från fjärran länder utvisades när det nu behövdes så mycket personal inom äldreomsorgen.. precis som om det är ett likhetstecken mellan de två faktorerna. Jag tror nämligen få att dessa ungdomar hade varit intresserade av att arbeta just inom äldrevården men det är min gissning.

Jag anser att den som har begått ett fel får stå för det själv.
Reportrarna ska betala för rättegången, inte vi skattebetalare.

http://www.svt.se/kultur/medier/kanner-ett-ansvar-for-de-medverkande