fredag 10 februari 2017

En hyllning till bra föräldrar!

De tittade i sin sons mobil och tyckte så illa om vad de hittade att de polisanmälde honom. All heder åt dessa föräldrar som verkligen visar att de bryr sig!

Att vara förälder är inte alltid lätt och det händer med all sannolikhet att de flesta sliter sitt hår någon gång. Lägg ut en gnällig kommentar på Facebook eller gnäll över dem till dina vänner.
Klaga på dina barn men inse inte att det är du som vuxen som håller i både problemet och lösningen. Barn kan nämligen inte ansvara för någonting.
De är ju just det, barn, och föräldrarnas val formar telningarna.
svt.se

Föräldrarna upptäckte i sonens mobil att han sympatiserade med nynazister.
Han drog dumma skämt, gjorde Hitlerhälsningar och var med i en grupp som hade detta på agendan.
Föräldrarna polisanmälde honom då detta är olagligt, tvingade med honom till ett koncentrationsläger, tvingade honom att byta skola och vänner.
Han blev dömd till 25 timmars läsning om bland annat nazismen.

Min bestämda uppfattning är att om föräldrar hade betett sig såhär lite oftare, hade världen haft betydligt färre problem. De tog nämligen sitt föräldraskap på allvar.

Under många års arbete på olika ställen är några av de vanliga anledningarna just:
- Mitt barn säger att det inte är så.
Grattis. Ditt barn ljuger det också, även om du inte vill att det ska vara så.
- Mitt barn skulle aldrig göra så.
Förvänta dig inte att just ditt barn är en ängel för det hittar på lika mycket bus som alla andra.
- Detta beteende ser vi aldrig hemma.
Nej, det är fullt möjligt men ta då av skygglapparna.

Ringer någon vuxen person och berättar något kan man utgå, i de allra flesta fall, ifrån att det är sant. Det är nämligen ingen som tycker det är roligt att ringa hem till andra vuxna och säga sådana saker. Att barnet har olika beteenden hemma och på andra platser är naturligt men ska då vara att barnet upplevs som betydligt värre hemma. Hemma är den plats där man ska få avreagera sig och istället ser jag det som ett friskhetstecken.

Denna pojke kommer med all sannolikhet få en bra väg genom livet då han helt uppenbart har föräldrar som bryr sig om honom till den milda grad att de gör vad som helst för att han ska få det bra. De bryr sig på alla plan.
Min önskan hade varit att fler agerade på liknande sätt.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/foraldrar-polisanmaler-son-for-nazipropaganda