onsdag 15 februari 2017

Skatt på sexuella tjänster i Sverige..

Tvetydigt.
Prostitution, att sälja sin egen kropp, är inte olagligt i Sverige.
Att köpa den är det dock.
Tyvärr.
svt.se

Det gäller bara under vissa former och nu tänker Skatteverket beskatta dem som säljer exempelvis posering via Darknet.
Mycket märkligt ändå.
Om jag skulle vilja välja att dela min kropp, min privata egendom, med någon annan så är det ok så länge ingen köper den. Jag får dock skatta för det.

Min syn på sexarbetare är klar.
Min kropp, mitt val.
Vill jag sälja min kropp och någon skulle behaga köpa den en stund så är det upp till mig men debatten är fruktansvärt infekterad i vårt land.
Samtidigt som Kanada säger att det är upp till varje person att bestämma och en inskränkning på människors frihet och Nya Zealand har lagliga bordeller, så gör Sverige tvärtom.
Vi tror att det är offer som vill sälja sig medan andra länder ser det som ett bra sätt för dem med en stor sexlust att få utlopp för sina behov, ett sätt för äldre och handikappade att få lite närhet och kontrollerar detta genom att avkriminalisera det hela samt med skatter.
I Nederländerna måste man ta en licens för att få sälja sex.
Sverige förbjuder det istället och gör samtidigt det omöjligt för dessa kvinnor att befinna sig där de har hjälp av andra människor.

Jag är oerhört liberal i dessa frågor och tycker detta handlar om den yttersta rätten för en individ att bestämma. Nu ska Skatteverket dock kontrollera det olagliga.
De får inte beskatta saker som är direkt olagligt, alltså exempelvis om de upptäcker någon som säljer sex, men de får beskatta den som väljer att posera för någon annan för pengar.
Om det skulle hände både och på en film, ska de ta en halv taxa då?
Trams enligt mig.

Lika märkligt är det även att du får sälja samt köpa cannabisfrön, men inte odla dem. Vad i hela världen tror de att fröna ska användas till?

Skatteverket ska självfallet göra sitt jobb men enligt mig är det mycket märkligt att en myndighet tycks få så mycket resurser för att kanske hämta in några kronor, medan andra statliga myndigheter går på knäna av det tryck som samhället nu ligger under.
Ett brott är alltid ett brott men enligt mig finns det betydligt grövre saker att göra än att posera för någon annan och sedan inte betala skatt på de pengar du får för det.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/skatteverket-vill-driva-in-skatt-pa-darknet