måndag 20 februari 2017

Backpacker!

För ett par år sedan skrev jag till de som hade tillverkat Backpacker, då jag ansåg att de borde göra en ny version. De hade då inga planer men uppenbarligen var jag inte den ende som har tjatat för nu är spelet här!
wiki.se

Jag brukar inte skriva om sådana här saker men det får bli ett undantag, Backpacker var mitt absoluta favoritspel när jag var yngre.
Då var det på en CD-rom som tog god tid på sig men det var ändå värt det och jag minns än idag många av frågorna och svaren utantill. Nu finns det som en app!

Backpacker, precis som namnet säger, innebär att du ska bege dig ut i världen och svara på frågor.
Du svarar på frågor om städerna du besöker, om landet du är i och du har olika jobb för att tjäna pengar och kunna komma vidare. Självklart är det anslutet till sociala medier och nu kan du se vilka det är som är i samma stad.

Det är fler arbeten att välja mellan och många är likadana som tidigare med lite förbättringar. Trots att jag valde att jobba som Politiker på Juniornivå klarade jag inte många frågor men jobbet som kattkännare gick desto bättre.
Jag som inte ens är förtjust i katter.
Frågorna är alltså, inte alltid som man tänker sig och skiljer sig åt mellan gångerna.

Jag är dock säker på en sak;
Kunskap är aldrig dålig.

Om du själv vill spela, eller dina barn, så gör det!
Man blir möjligt lite asocial med verkligheten men desto mer fakta lär man sig och någon gång kommer det säkert att vara till nytta på något sätt.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Backpacker_(datorspel)