söndag 5 februari 2017

Dömd för sitt namn.

Ekeroth åtalas nu för ringa misshandel då han på en övervakningsfilm ses ge en annan person en lavett. Samtidigt kan en grupp män frias från en gruppvåldtäkt då det inte kan bevisas att kvinnan verkligen inte ville ha sex med dem allihop samtidigt.
svt.se

Grishams bok och film Juryn finns ofta i mitt bakhuvud så jag tänker visa hur jag tänker även här. En lavett är självklart inget bra att ge någon men min klara uppfattning är att den enda anledning att detta ens går till en domstol är på grund av vem som utdelade den.

Grishams juryn handlar om en liten mörk flicka som blir brutalt misshandlad och våldtagen av två ljusa män. I sydstaterna bryr sig dock ingen då flickan är just mörk. Advokaten lyckas berätta sin historia på ett väldigt bildligt sätt och avslutar den med motsatsen av sanningen. Han ber juryn tänka sig flickan som vit och förövarna som svarta.

Ponera att det var Ekeroth och några vänner som en kväll på Gotland kommer på att en rullstolsbunden kvinna nog inte har det så kul vilket resulterar i att de allihop har sex med henne. Hon vill inte och anmäler efteråt att hon har blivit våldtagen.
Hur stor är sannolikheten att fallet hade lagts ner när det visade sig att det var några av Sverigedemokraternas högdjur som var inblandade?

Ponera sedan motsatsen. Några män från ett asylboende i Stockholm ska ut på krogen men den ene, oavsett anledning men han känner sig provocerad, ger en annan man i kön en lavett. Hade denne man då blivit åtalad?
Tillåt mig tvivla.

Vi lever i ett samhälle där mord inte längre är något konstigt. Artiklarna om hedersrelaterat våld har bara ökat sedan Fadime satt i rikstv och berättade att hennes familj skulle mörda henne för att hon valde att leva ett svenskt liv. Sedan dess har alla Sveriges feminister och så gladeligen vänsteraktiva damer vänt henne ryggen. Man kan nämligen inte vara rasist..
Problemet blir då när detta ingår i en kultur som tidigare inte fanns i Sverige.

Det är nämligen väldigt ovanligt att flickor födda i Sverige är trolovade innan de är tio, bortgifta innan de är arton och föräldrar strax därpå. Här väljer vi nämligen själv.

Jag vet inte vad som hände på krogen den kvällen i Stockholm men jag vet att det i Sverige har varit i princip omöjligt att stå upp för sin åsikt om man tillhör det där partiet man nu plötsligt får tala om. Jag vet att många lever under ständiga hot på grund av människor som inte förstår det fina med demokratin.
Jag är dock säker på att en våldtäkt måste vara en fruktansvärd upplevelse.
Speciellt när du inte är så viktig att någon bryr sig om att lägga ner tiden för att sätta dit förövarna, som med all sannolikhet fick flyttas för sin egen säkerhets skull.
Landet paradox.

Människor ska dömas för sina gärningar, inte för sina åsikter vilket jag inte bedömer detta visa.
Det är möjligt att svenskt rättssamhälle tycker att det är värt pengarna och energin som krävs för att dra igång en rättegång om en lavett för vad skulle de annars göra?
Det finns ju knappt några mord, våldtäkter, misshandelsfall, IS-krigare eller bortgifta flickors-fall att ägna sin tid åt.
Sila mygg och svälja elefanter, men för all del.
Stockholms övervakningskameror lär fånga en hel del lavetter och knytnävar och med tanke på att de alla då bör åtalas (lagen ska ju vara lika för alla) kommer landet lagom verkligen inte ha tid med att ta fast de grova brottslingarna framöver.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kent-ekeroth-sd-atalas-for-ringa-misshandel