torsdag 2 februari 2017

Det fina hatet.

Världens artistelit säger nu ifrån:
VI TYCKER INTE OM DEMOKRATIN!

Det är nämligen det enda sättet jag kan tolka alla människors uttalanden på. Person efter person berättar hur hemsk Trump är. Filmer visar vilken syn han har på sin fru, han har gått i konkurs tidigare och han har få åskådare. Oavsett om han är flintskallig med heltatuerad rygg så blev han vald till USAs president!
Deal with it!

Nej, du tyckte inte Trump skulle vinna.
Det gjorde inte jag heller.
Jag tyckte dock inte Clinton skulle vinna heller.
I flera års tid har varenda svensk blivit pådyvlad allt om det amerikanska presidentvalet och förstå nu att vi inte kan göra någonting. Han kommer sitta där sina år för så ser systemet ut så försök se det från den ljusa sidan!
Amerikanarna ville ha honom där!

Det fina med demokrati är inte att det alltid blir som just du vill utan istället som flest vill. I USA är det inte ens så men det spelar ingen roll för alla kandidater tävlar under samma premisser.

USA är för många ett drömmarnas land i väst.
Jag kan hålla med om det till en viss del för filmen Drömmarnas horisont stod länge högt upp över möjliga scenarier jag ville ha i mitt liv. Det handlade dock om ett USA som redan passerat, ett land  långt innan den moderna tid som är nu.
Enligt mig lämnar USA mycket över att önska oavsett vem som styr.
Att gränserna stängs säger jag ingenting om för vi gör likadant i Sverige.
Deras förblindande tro och deras dubbelmoral anser jag dock vara ett problem.
De är emot abort men abortklinikerna får motta bomber.
Självklart gäller det inte alla, precis som över allt annat, men tillräckligt många för att jag ska få en förutfattad mening. Detsamma gäller skolgången och människors lika värde.
Sverige är fantastiskt på nästan alla vis.

Oavsett vad man tycker, kommer dock Trump sitta på posten i ett tag så media, vänligen sluta gnäll nu. Alla har förstått er åsikt och ståndpunkt.
Låt nu alla andra bilda sig sin egen.

http://www.svt.se/kultur/film/emma-stone-skrammande-och-oforlatlig-tid-for-usa