onsdag 22 november 2017

Den moderna världen.

Vad är ett människoliv värt?
Det är lätt att påstå att allas liv är värt lika mycket för när man sedan tänker efter gäller det inte. Du kommer alltid värdera dina egna barn och din närmsta familjs liv högre än andras.
Barns liv går före vuxnas.
Barn är heliga och ska aldrig röras.
Så är det för mig.
cnn

Det reportage CNN har gjort är totalt skrämmande.
Nu rör det sig inte om barn utan män i sina bästa år men det spelar ingen roll.
Ingens liv ska köpas för pengar.
INGENS.

CNN visar på att det har blivit en modern slavhandel med alla de människor som har kommit till exempelvis Libyen de sista åren. Människorna som helst vill över till Europa har inga pengar kvar, kan inte betala för ett uppehälle och hamnar i en dålig spiral som nu visar sig leda till slaveri.
Slaveri, ett ord som borde få de flesta att må dåligt.

Med den historia som finns runt slaveriet bör alla få rysningar i kroppen när de ser filmsnuttarna som är länkade. Deras liv är bara värt ett par hundra svenska kronor. De ska användas för att arbete i trädgårdarna och de vittnar om hur de misshandlas och till och med får saker uppstoppade i baken om de inte arbetar tillräckligt bra.
Detta är alltså Tellus år 2017.

Stackars människor som hamnar i detta.
Problemet är att alla ska till Europa och att detta inte går.
De absolut flesta som filmas vänder tillbaka till sina hemländer och man kan då undra vad det är som har fått dem att bege sig iväg på denna resa. De har fått en bild av ett Europa som inte finns. Ett drömmarnas land där man kan få allt för ingenting.
De borde få informationen redan i deras hemländer att det enda som någonsin kommer att hjälpa dem är att gå i skolan. Jag anser därför att det vi kan göra för dessa människor är att ge dem förutsättningarna och möjligheterna att gå i skolan. Se till att de kan bryta sitt habitus och ta sig vidare.

Skolan är för många något självklart men det är inte så vilket vi tyvärr måste hjälpas åt att förändra. hade alla barn fått gå i skolan kunde vi förändrat många av de problem som jorden tampas med idag.
Kunskap ger makt och makt gör många gånger att man kan förändra.

Stackars dessa människor.

http://edition.cnn.com/2017/11/14/africa/libya-migrant-auctions/index.html