lördag 25 november 2017

För det fina folket.

Mannen för alla portas nu på många ställen.
Inte ens vänstern går skyddade i en värld där man ska ange varandra trots att det är vad de själv förr stod för. Bromé fick sluta efter anklagelserna riktade mot henne.
En kvinna bland många män.
svt.se

Faktum är dock detta:
Jag gillar Lotta Bromé.
Jag gillar programmen med Timell och står ut med sångerna från Kronér.
Många pratar om att man inte ska döma människor och jag tycker att det är helt rätt.
Om så min bästa vän skulle bli dömd för ett brott så hade jag varit hennes vän ändå.
Alla kan begå misstag och när "misstagen" är något som andra människor anklagar någon för och inget någon är dömd för, ja, då bryr jag mig inte.

Jag kan inte räkna gångerna jag har blivit anklagad för saker och de mest ihållande sakerna var vad jag gjorde på helgerna i tonåren. Det fanns tillfällen då jag fick veta att jag hade gjort både det ena och det andra när jag i själva verket kunde bevisa att det var omöjligt för jag hade jobbat.
Så fort en blond tjej med kjol var någonstans så betydde det att det var jag.
Alla känner apan..
Det var inte alltid så kul att höra dessa saker.

Nu är vi inte längre kvar på den nivån utan skvallret och okvädesorden har tagit sig till nya nivåer. Den siste i raden, som själv säger att han är helt oskyldig, är vänsterpartiets förra ledare Lars Ohly. Hans partikamrater har med ens bestämt att de ska stänga dörren för honom.
Inte nog med att han har pratat med någon så har han fortsatt kontakta henne med sms..
Så fruktansvärt.

Hur i hela världen ska de som växer upp i dag få veta när raggningsförsöken går överstyr när inte ens ett sms om att man vill träffas räknas som ok?
Jag har aldrig blivit varken stött eller kränkt av ett sms eller ett samtal om en date. Varför i hela världen skulle jag?
Det är lätt som tjej att flörta lite grann för att det är roligt och sedan när mannen visar intresse så blir det en trakasseri. Mycket märkligt.
Snart kan man inte sitta jämte någon och ställa en fråga, undra hur dagen har varit eller vad de ska göra efteråt. Det finns alltid någon lättkränkt person där ute som inte vill ha det så.
Om jag då vill ha det så?
Ska jag då starta en egen tagg med #notme?
Jag lider varken av komplimanger eller flörtande.

I en diskussion på P1 igår kom diskussionen upp med att #metoo hade gått till överdrift för plötsligt förstoras saker som inte räknas som så farliga medan saker som räknas som ofredanden förminskas.
I en av taggarna där skolungdomar berättar är det en som berättar om att när hon var sju var det minsann en pojke som drog ner byxorna på sig själv och visade sig naken.
En fruktansvärd handling..
Ja. Barn gör ofta det och enligt mig är det farligt att lägga någon märklig värdering kring det.
Jag påminner barn med jämna mellanrum att det kan vara bra att stänga dörren när man går på toaletten, att man kan prata vidare när man är klar för de bryr sig många gånger inte och jag tycker det är skönt att barn kan få ha det så.
Man ska inte lägga in märkliga värderingar som inte finns där.

Nu är alltså Lars Ohly anklagad.
Jag dömer ingen förrän de är dömda i en rättvis rättegång.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/intern-kritik-mot-sr-efter-hyllning-av-lotta-brome
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ohly-portas-fran-v-arrangemang