torsdag 9 november 2017

Yttrandefriheten framför allt.

Politiker får hot.
SVT uppmärksammar att flera politiker får hot och utsätts för olika saker.
Jag tycker det är hemskt att det förekommer men tror inte människor som gör detta själv förstår vad de utsätter människor för.
motargument.se

Jag har en blogg som du just nu läser.
Här skriver jag om mina åsikter.
Jag skriver vad jag anser och tycker om saker och sedan är det upp till var och en att läsa eller inte läsa det. Jag tvingar ingen utan det är frivilligt.
Yttrandefriheten är något av det finaste vi har i Sverige och tyvärr, precis som SVT nu tar upp, finns det människor som inte förstår det.
Tänk tanken att det finns de som väljer att läsa vad jag skriver för att sedan klanka ner och kalla mig för det mesta. Jag svarar ytterst sällan på något någon skriver och jag är inte speciellt aktivt på sociala medier men påhoppen kommer ofta.
Inte nog med det så drabbar det människor runt mig.

Någon är väldigt vänlig och beställer saker till mig. Främst gäller det olika tidningar men det kommer med jämna mellanrum även saker. Det är ytterst sällan ett bekymmer att skicka tillbaka dem men det är onödig tid som läggs på det. Mitt namn och min adress är snart spärrad i alla medier där man kan beställa saker vilket underlättar med tiden.

Det finns saker jag förändrat för att förenkla saker och ting.
En av dem är att jag ofta kör till en närliggande stad och storhandlar.
Allra helst precis när de öppnar eller strax innan de stänger vilket gör att sannolikheten för att någon med mycket åsikter ska träffa på mig och förlänga turen minskar drastiskt.
Jag svarar aldrig när nummer jag inte känner igen ringer.
Det finns inga bilder på mina barn i sociala medier.
Man borde tycka att de borde vara fredade men senast härom veckan fick jag en skärmdump på en persons åsikter där mina barn var en belastning för samhället och att om jag nu var en så fantastisk människa så kunde jag adoptera.
Mina vänner vet att vi ville adoptera men vi räknades redan då som för gamla.
Har man då inte en inkomst som fröken Jolie så blir det svårt oavsett hur mycket man vill.
Att en enskild person är så pass imbecill kan jag överleva men desto värre är det med "anhängarna" som sedan spär på ytterligare.
Människor jag aldrig har träffat vet precis vem jag är och hur jag är som person.
Jag skulle aldrig kommentera någon som jag inte håller med och aldrig i ordalag som om jag kände personen. Jag skulle aldrig heller jaga eller kommentera någon för vilka deras familjemedlemmar eller släktingar är. Jag håller mig som för bra för att bete mig så då det är ett stenålderstänk från länder som knappt har passerat vår medeltid i utveckling.
Jag ansvarar inte för vad någon annan gör än jag själv.
Vad andra väljer att göra spelar inte mig någon roll.

Hot kommer med jämna mellanrum.
Människor som alltså frivilligt väljer att läsa mina åsikter hotar sedan mig för att de inte håller med. När jag inte svarar skrivs det nedsättande ord, kränkande saker och för ett tag sedan var det till och med en som tog kontakt med min chef för att berätta vilken dålig människa jag är.
Allt för att denne person inte delar mina åsikter.
För mig är det absurt.

Det finns en väldigt bra sida som heter Brottsrummet.
De tar upp på ett väldigt enkelt sätt om vad en förolämpning på nätet är, vad ett förtal är vilket exempelvis kan vara att påstå att någon är dålig på ett visst sätt. Just förtal är rätt intressant för det får större konsekvenser när det är på internet då spridningen räknas.
De tar upp kränkningar, trakasserier och hot.
Människor som beter sig illa mot andra har enligt mig stora bekymmer själv.
När man har stora bekymmer med sitt privatliv och arbete kanske det känns bättre att helt enkelt klanka ner på andra än att ta sig i kragen och göra något vettigt av det man har.

"Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad." När man ständigt väljer att försöka skrämma och klanka ner, kanske man skulle försöka hitta någon som älskar en istället.
Livet blir så mycket trevligare om man ser det från den ljusa sidan.
Jag tycker synd om alla de människor som väljer att ständigt trycka ner andra framför att berätta om vad man själv vill, tänker och tycker.

Jag tvingar ingen att läsa vad jag skriver men tack till alla er som hör av er med lovord.
Det värmer!

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/politikerna-kan-rakna-med-fler-hot-under-valaret
http://www.brottsrummet.se/sv/nathat